İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Hepimiz Ermeni’yiz’ Erdoğan’ı da kızdırdı

 
RADİKAL – ANKARA – Hrant Dink’in cenazesinde atılan ve milliyetçi cepheden birçok ismin sert bir dille eleştirdiği “Hepimiz Ermeni’yiz” sloganı Başbakan Tayyip Erdoğan’ı da rahatsız etti. Erdoğan, AKP’nin önceki gün yapılan Merkez Yürütme Kurulu toplantısında Dink’in cenaze töreninde atılan “Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeni’yiz” sloganına dikkat çekti: “‘Hepimiz Ermeni’yiz’ sloganı can sıkıcı. Öldürülen kişi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Etnik kimliği çok önemli değil.”
İllegal örgüt ve kesimlerin bu meseleyi bir çatışma aracına dönüştürmesine izin verilemeyeceğini belirten Erdoğan şöyle devam etti: “Ortada menfur bir cinayet var. Vatandaşımız öldürülmüş; hepimizin birlik, bütünlük içinde olması gerekiyor. İllegal kesimler bu durumu aşırı milliyetçilik akımını dalgalandırmak için kullanmak isteyebilir. Bu tuzağa düşmemek gerekir. ‘Hepimiz Ermeni’yiz’ vurgusu ve slogan olarak atılması toplumdaki hassasiyetleri artırır.”

Başbakan Yardımcısı Şahin sloganı izah etti
Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ise dün bir gazetecinin, ‘Hepimiz Ermeni’yiz’ sloganıyla ilgili sorusunu şöyle yanıtladı: “Bence o insanlar, ‘Kasten öldürülen bir insan var. Haksız yere öldürülen bu insana karşı yapılan saldırıyı biz kendimize yapılmış sayıyoruz’ demek istedi.”

Yorumlar kapatıldı.