İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Jineps: Şovenist Histeri İle Hesaplaşmalıyız

 
Türkiye’deki Çerkeslerin gazetesi Jineps, Hrant Dink ile tanışmalarının Abhazya’da bir Ermeni okulunun bombalanması sonrasında olduğunu açıkladı, Dink’in yalnızca Türkiye ve Ermenistan için değil tüm Kafkasya’nın barışı için çaba gösterdiğini belirtti.

——————————————————————————–
BİA Haber Merkezi
25/01/2007
——————————————————————————–
BİA (İstanbul) – Türkiye’deki Çerkeslerin gazetesi Jineps, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink ‘in öldürülmesinin ardından, “Sadece tetiği çeken mi suçlu?” sorusunu yöneltti.

Dink’in öldürülmesinin ardından açıklama yapan gazete, Türkiye’deki Çerkeslerin Dink’le tanışmasının “Orman Kardeşliği” isimli Gürcü örgütünün, Abhazya’da bir Ermeni okulunu bombalaması sonrasında Dink’in Jineps gazetesine yaptığı ortak girişim çağrısıyla olduğunu belirtti.

Dink’in yalnızca Türkiye ve Ermenistan’nın değil Kafkasya’nın da barışına katkıda bulunduğunu belirten açıklamada, “Türkü, Kürdü, Çerkesi, Alevisi, Lazı, Ermenisi, Rum’u ve Yahudisi ile tüm Türkiye, Hrant Dink’in katledilmesi ertesinde zorlu bir sınavı geçebileceğinin sinyallerini veriyor” ifadesi yer aldı.

Jineps Gazetesi şovenizme dikkat çekti, “şovenist histeri ile hesaplaşmadan bu sınavı geçmek mümkün olmayacak” dedi. (AÖ/KÖ)

Yorumlar kapatıldı.