İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hırant üzerinden Türk devletine meydan okuyan hainler!

İsrafil K. Kumbasar 

Türkiye Cumhuriyeti’ne ‘anayasal vatandaşlık bağı’ ile bağlı olmanın dışında aramızda en ufacık bir ortak nokta bulunmayan, bütün ömrünü ‘Ermeni soykırımı’ iddiaları için harcayan Ermeni milliyetçisi Hırant Dink, Agos gazetesinde kaleme aldığı bir yazıda, aynen şu ifadeleri kullanıyordu:
– “Türk’ten boşalacak zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermenilerin Ermenistan’da kuracağı asil damarında mevcuttur; yeter ki bu mevcudiyetin farkında olunsun.”
Hakkında dava açılan ve 6 ay hapse mahkûm edilen Dink’in ‘Türklük’ aleyhine ektiği ‘kin’ ve ‘nefret’ tohumları, acı bir cinayet ile sonuçlandı!..
Hırant Dink’in ölümünün ardından ortaya çıkan vahim tablo, Türkiye’de Türk düşmanı ‘dönme’ ve ‘devşirmelerin’ sayılarının hiç de az olmadığını bir kez daha ortaya koydu!..
Hırant Dink’in ölümünü fırsat bilerek sokaklara dökülen çeteler, Türk topraklarında Türk milletine ve Türk devletine kin ve nefret kustular:
– “Katil devlet, hesap verecek!..”
Türk diplomatlar, Ermeni militanların kurşunlarına hedef olurken, binlerce vatan evladı bölücü terör örgütü tarafından şehit edilirken, “Hepimiz Türküz” diyemeyen ihanet çevreleri, Hrant Dink’in cenazesinde Ermeni diasporası ile kol kola girerek, hep bir ağızdan haykırdılar:
– “Hepimiz Hırant’ız, hepimiz Ermeniyiz!..”

* * *

Yükselen milliyetçilikten nemalanmak için bilbordlara “Gurban olam ayına yıldızına” diye pankartlar astıran Tayyip Erdoğan, yaptığı değerlendirmede şöyle konuşuyordu:
– “Bir süredir Türkiye’yi içe kapamaya yönelik çabalar, gayretler olduğunu görüyoruz. Bu tür çabalar içinde olanlar belki her şey olabilirler, ama asla kendilerine vatansever diyemezler.”
Danıştay’a karşı düzenlenen silahlı saldırıyı ‘milliyetçi’ ve ‘vatansever’ çevrelerin üzerine yıkmak için akla hayale gelmedik yöntemlere başvuran iktidar sahipleri, Hrant Dink cinayetinde de aynı oyunu oynamaya kalkıştılar!..
Saldırıyı gerçekleştiren Ogün Samast ile ‘milliyetçi’ ve ‘vatansever’ sivil toplum kuruluşları arasında bağlantı kurmaya çalıştılar!..
Ancak başaramadılar!..
Nihayetinde İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, kamuoyunun karşısına çıkarak şu açıklamayı yapmak zorunda kaldı:
– “Olayın arkasında herhangi bir örgüt yoktur, cinayet milliyetçi duygularla işlenmiştir!..”
Cerrah, şimdi “Niye örgüt bağlantısı bulamadınız?” diye hedef haline getirildi!..

* * *

Avrupa Birliği ile ilişkilerin kesintiye uğrayacağı endişesine kapılan işbirlikçi medya, Hırant Dink’i neredeyse ‘kahraman’ ilan etti!..
Televizyonlar, ayin törenini naklen yayınlayıp ‘hristiyanlık propogandası’ yaparlarken, gazeteler de yeni malzeme sevinci içinde ‘timsah gözyaşları’ döküp, akıl hocalığına soyundular!..
Kimileri, fırsattan istifade 301’nci maddenin kaldırılması için kamuoyu oluşturmaya çalıştılar!..
Kimileri, tarih kitaplarından ‘Ermeni düşmanlığını’ içeren bilgilerin çıkarılmasını istediler!..
Kimileri, ‘Hocalı katliamının’ ardından kapatılan sınırın açılması için devreye girdiler!..
Kimileri, tabutun ‘Türk bayrağına’ sarılıp komutanlar tarafından taşınmasını buyurdular!..
Kimileri, Bolu Tüneline ‘Hrant Dink’ adı verilmesinin memlekete faydalarını anlattılar!..
Kimileri, daha da ileri giderek “Asker Trabzon’a müdahale etsin” talebinde bulundular!..
Bizi asıl hayrete düşüren nokta ise, ‘Türklük’ üzerinden köşeyi dönen bazı işbirlikçilerin, ihanet çevrelerinin nümayişlerini “İşte Türk milletinin hassasiyetini ortaya koyan tablo. Bu tablo Hranta kurşun sıkanlara verilen en güzel cevaptır.” sözleri ile değerlendirmeleri oldu!..

* * *

Yapılan hiçbir kötülük karşılıksız kalmaz!..
Hırant Dink’in şahıs olarak ‘iyi bir insan’ olup olmadığını bilemiyoruz!..
Ama onun ‘belli bir amaç’ için, ‘belli odaklar’ tarafından çok iyi yetiştirilmiş bir eleman olduğunu, ‘nerede nasıl davranılacağını’, ‘hangi konuda ne konuşacağını’, ‘hangi nabza göre nasıl şerbet vereceğini’ çok iyi öğrendiğini biliyoruz!..
Tabutunun üzerinin ‘zehirli kan’ bulaştırmak istediği ‘Türk bayrağı’ ile örtülmesine karşı çıkan ailesine Türk milleti adına minnettarız!..
Toprağı bol olsun!..

Yorumlar kapatıldı.