İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Hepimiz Ermeniyiz” pankartına izin çıkmadı

 

Lig B Yükselme Grubu takımlarından Adana Demirspor Kulübü’nün hafta sonu sahasında yapacağı Alanyaspor maçında Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesini kınamak amacıyla sahaya ”Hepimiz Hrant Dink’iz, hepimiz Ermeniyiz” yazılı pankartla çıkma isteği, Futbol Federasyonu tarafından uygun görülmedi.

Futbol Federasyonu Genel Sekreter vekili Nüzhet Kiper
Bağış’ın, imzasıyla Adana Demirspor Kulübü’ne gönderilen yazıda, dün iletilen talebin değerlendirildiği belirtildi.

Yazıda, 28 Ocak 2007 Pazar günü yapılacak Adana Demirspor-Alanyaspor Lig B Yükselme Grubu müsabakasında sahaya ”Hepimiz Hrant Dink’iz, hepimiz Ermeniyiz” ibareli pankartla çıkma isteğinin, ”spor müsabakalarında kullanılacak içerik taşımaması” nedeniyle federasyon tarafından uygun görülmediği kaydedildi.Adana Demirspor Kulübü Başkanı Adem Atılgan, dün, Alanyaspor maçında sahaya kollarında siyah bant ve ve ”Hepimiz Hrant Dink’iz, hepimiz Ermeniyiz” yazılı pankartla çıkmak için Futbol Federasyonu’ndan izin istemişti.

(AA)

“Pankart teklifi gereksizdi”

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Demirspor Kulübü Onursal Başkanı Aytaç Durak, Adana Demirspor Kulübü Başkanı Adem Atılgan’ın, Futbol Federasyonu’na başvurarak, sahaya ”Hepimiz Hrant Dink’iz, hepimiz Ermeniyiz” yazılı pankartla çıkma teklifini yersiz ve gereksiz bulduğunu bildirdi.

Durak, Lig B Yükselme Grubu takımlarından Adana Demirspor’un
hafta sonu sahasında yapacağı Alanyaspor maçında Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesini kınamak amacıyla sahaya, ”Hepimiz Hrant Dink’iz, hepimiz Ermeniyiz” yazılı pankartla çıkma teklifini ”yeterince düşünülmeden alınmış karar” olarak değerlendirdi.

”Adem Atılgan’ı tanıyan birisiyim. Bence etraflıca düşünmüş olsaydı böyle bir teklifi yapmazdı” diyen Durak, teklifin, Futbol Federasyonu tarafından uygun görülmemesini de yerinde bulduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

”Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesi hepimizi üzdü. Ancak, sayın Atılgan’ın böyle bir teklifte bulunmasına hiç gerek yoktu. Bu teklifi yersiz ve gereksiz buldum. Aynı zamanda bazı taraftarlarca da hoş karşılanmadığı duyumunu aldım. Taraftarlarımız bunu Adana Demirspor’un değil, Adem Atılgan’ın kişisel fikri olarak değerlendirmeli. Herkesin fikri kendisine aittir, içinde bulunduğu kurumu bağlamaz.”

Adana Demirspor Kulübü Başkanı Adem Atılgan, önceki gün, Alanyaspor maçında sahaya kollarında siyah bant ve ”Hepimiz Hrant Dink’iz, hepimiz Ermeniyiz” yazılı pankartla çıkmak için Futbol Federasyonu’ndan izin istemiş, dün kulübe Futbol Federasyonu Genel Sekreter vekili Nüzhet Kiper Bağış’ın imzasıyla gönderilen yazıda, teklifin uygun görülmediği bildirilmişti.

(AA)

Yorumlar kapatıldı.