İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

H.O.Tercüman: ‘Türk’üm diyemeyen defolsun gitsin’

HRANT Dink’in cenazesinden rant uman bölücülerin binlerce yıllık beraberliğe nifak sokan “Hepimiz Ermeni’yiz” sloganlarına karşı Tercüman’ın “Hepimiz Türk’üz” manşeti, kirli oyunu bozdu, milletin sesi oldu.

TERCÜMAN’ı bağrına basan, manşeti bayrak yapan işçi, memur, ev kadını, işadamı, profesör, binlerce faks, mail ve telefonla Türklüğe sahip çıktı: “Gazeteyi gördük, hepimiz rahat nefes aldık. Vatan sahipsiz değilmiş.”

Türk’üm diyemeyen çekip gitsin

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in cenaze törenindeki tablo, her tarafı şehit kanıyla sulanmış Türk topraklarında yaşayan gerçek Türk vatandaşlarını derinden yaraladı.

Tercüman, her zaman olduğu gibi, yine diğer gazetelerden farklı olarak attığı manşetle, gündeme damgasını vurdu. Cenaze töreninde bölücülerin “Biz Ermeni’yiz”, “Biz Hrant’ız” şeklindeki sloganlarına Tercüman, “Biz Türk’üz” manşetiyle cevap verdi.

Dink’in cenaze töreninde adeta tek bir merkezden kontrol edilen bölücülerin, bu topraklar için canını feda eden şehitlerimizin cenaze töreninde neden bulunmadıklarını soran Tercüman’ın manşetini okuyan binlerce vatandaş, gazetemizi telefon, faks, e-mail yağmuruna tutarak “Hislerimize tercüman oldunuz” diye teşekkür ettiler.

Siyasetçisinden bürokratına, profesöründen işçisine, emeklisinden işadamına kadar bizi telefonla arayan binlerce kişinin sesi titriyordu, birçoğu ağlıyordu. Ve “Biz Türk’üz, Türklüğümüzle gurur duyuyoruz” diyorlardı. İşte o mesajlar:

Ali Erişen (Makine mühendisi): Sizin dışınızdaki bütün gazeteler, sanki sözbirliği etmişçesine benzer manşetlerle çıktı. Farklılığınızı bize gösterdiniz. Gazetenizi okurken ağladık. Ben orada o sloganları atanları, Türk olarak kabul etmiyorum. Madem ki Türk değiller, istedikleri yere gitsinler.

Prof. Dr. Salih Çelik (Fırat Üniversitesi Matematik Bölüm Başkanı): Cenaze törenindeki manzarayı gördüğümde kahrolmuştum. Gazeteniz manşetini okuyunca, “Demek ki bu ülkede hala Türk’e sahip çıkanlar var” diye biraz olsun rahat nefes aldım. Fakültede 20 öğretim üyesi arkadaş aynı düşünüyoruz. Hislerimize tercüman oldunuz. Kaleminiz daim olsun.

İzmir’de bir grup üniversiteli genç: Türk olduğumuzu herkese haykırdığınız için sonsuz teşekkürler. Birilerinin bunu hissettirmesi lazım. Türk olan insanlar bunu nasıl söyledi. Ermeniler bizim diplomatlarımızı öldürüldü, kimse Türk’üz diye bağırmadı. Gidip Ermenistan’da Türk’üz diye bağırsınlar bakalım ne oluyor. Bu kadar da tolerans olmaz.

Pakize Akbaba: Ben 56 yaşında bir şehit annesiyim. Bizim göz yaşlarımız daha kurumadan binlerce Türk insanın çıkıp da ‘Biz Ermeni’yiz’ diye bağırmasına hiç anlam veremedim. Bu ülkede ölen şehitler için ne yapıldı? Başımızda bulunanlar bunun hesabını versin. Bizim evlatlarımız bu kadar mı değersizdi? Kapı kapı şehit geldiğinde aynı manşetleri atan gazeteler neredeydi?

Semiha Össevgensoy ( Ev hanımı): Beni çok duygulandırdınız, hislerimize Tercüman oldunuz. Sesimizi bu şekilde bile duyurmanız bize yetti. Biz ne Hrant’ız, ne Dink’iz. Bu topraklarda yaşayan Türk oğlu Türk’üz..

Kadir Yeşilyurt (Adapazarı): Bu olay Trabzon’a nasıl maledilebilir akıl almıyor. Trabzon diğer yönleriyle bugüne kadar hiç ön plana çıkmazken, bu tip bir olayla neden gündeme geliyor. Trabzon’da 500 kişinin çalıştığı kaç fabrika var? Son iki yılda dünyada yaklaşık 1 milyon insan öldürülürken, neden 1 milyon kişinin 1 kişi kadar değeri olmuyor? Ya da bunun yarısı kadar tepki almıyor. Mademki Hrant’sınız, Dink’siniz, Ermeniler, o zaman gidin kardeşim ülkemizden.

+*c

İnternetteki yorumlar

Tercüman, Türkiye’nin dört bir yanında sabahın erken saatlerinde tükenirken, çok okunan internet haber siteleri de, “Hepimiz Türk’üz” haberini kaynak gösterilerek yayınladılar. Vatansever okuyucular da bu haberi yazdıkları yorumlarla desteklediler. İşte tamamını buraya sığdırmamızın mümkün olmadığı yorumlardan bazıları.

* Çok doğru bir başlık atmış Tercüman Gazetesi. Aynen katılıyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene. (Bozkurt)

* Yeter artık sıkıldık. Toprağı bol olsun ama ben Türk oğlu Türk’üm. Ermeni cemaati şehitlerimiz için bir basın bülteni yayınlasın, şehit ailelerine taziye ziyareti yapsın. Ama bunları samimi olarak yapsın, bizim de içimiz biraz soğusun. Vatan toprağı kutsaldır kaderine terk edilemez. (Piair)

* Kimse cenazede, “Biz Türk’üz” diyemedi, Türk’üz desek sanki cinayeti destekler gibi görüneceğinden korktu! Cenazede atılan Ermeni sloganına karşı hepimiz Türk’üz diyoruz ve bu cesaretinden dolayı, bazı basının Ermeniler’i pofpoflamasına rağmen Tercüman Gazetesi’ni tebrik ediyorum. (Türköz)

* Tek kelime ile harika. Tercüman’a da bu yakışır. (Kagi)

* ‘Hepimiz Ermeni’yiz’ sloganından bir Türk olarak utandım. Bir gazete “Hepimiz Türk’üz” diye tepkide bulununca, hemen rahatsızlık yaratıyor. Ne günlere kaldık! (Altayalperen)

+*c

İş dünyası haykırdı: Biz Türk’üz burası Türkiye

GAZETECİ Hrant Dink’in cenaze töreninden yansıyan fotoğraflar, vatanseverleri ve şehit yakınlarını üzerken, diğer gazetelerden farklı olarak Tercüman’ın manşetten vurguladığı “Ayrımız yok, hepimiz Türk’üz” mesajına destek yağdı. İş dünyasından da, cenaze töreninde oluşan tabloya tepki geldi.

Hanefi Bostan (Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı): Bu haddini aşmış kampanyaya omuz verenleri, gerçekten her türden cinayete samimiyetle karşı iseler, her gün vatan için gencecik bedenlerini seve seve toprağa seren aziz şehitlerimizin cenaze törenlerinde de görmek istiyoruz ve diyoruz ki; Kendi vatanları için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerine saygı göstermeyenlerin, hiç kimse için ağıt yakmaya hakkı yoktur. Hrant Dink’in katilini protesto edenlerin ‘Biz hepimiz Ermeni’yiz’ şeklinde iyiden iyiye çığırından çıkmış sloganlarla kışkırtmalara yönelmelerini de şiddetle tel’in ve reddediyoruz ve diyoruz ki: Biz hepimiz Türk’üz ve burası da Türkiye!

Sinan Aygün (Ankara Ticaret Odası Başkanı): Cenaze törenini odamda izledim. O sırada odamda, görüşmek için gelen heyetler vardı ve ‘Dink’in öldüğüne üzülüyoruz. Herkesin kimliği vardır. Herkesin Ermeni’yiz demesi doğru değil, biz Türk’üz’ dediler. Vatandaş bu konuda tepkisini dile getirdi. Ben de aynı düşüncedeyim. Kantarın topuzu biraz kaçtı. Cenaze töreninde bir tane Türk Bayrağı yoktu.

Eyüp Kutlucan (Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı): Hepimiz Ermeni’yiz diyorlar, ben Ermeni falan değilim. Adım da Hrant değil. Benim adım Eyüp Kutlucan, Türk’üm. Bir deli cinayet işlemişse, bunu tüm Türkiye’ye, tüm vatanseverlere nasıl yakıştırabiliyorlar? Ben, Tercüman’ın dün attığı manşeti tamamen destekliyorum, hepimiz Türk’üz. Vatanı için can veren, şehit düşenlerin cenazelerine hiç katılmayanlar, İstanbul’daki cenaze töreninin en ön safındaydı. Orada söylediklerini, şehit cenazelerinde de söyleyip; ‘Biz de Mustafa’yız, Mehmet’iz’ diyebiliyorlar mı, buna yürekleri yetiyor mu?

Ömer Bolat (MÜSİAD Başkanı): Cenaze töreninin gösterişli olması ayrı bir şey ama bizim Türklüğümüzden ya da Müslümanlığımızdan utanç duyulacak bir ayıbımız yok. Biz Türklüğümüz ve Müslümanlığımızdan gurur duyuyoruz. Utanılacak hiçbir şeyimiz yok. Bu konuda aşırı giden duygular çok ön planda seyretti. Ulusal utanca dönüşebilecek bir tarz lanse etmemek lazım.

Veli Sarıtoprak (Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı Genel Başkanı): İş dünyası tepkili. 50’ye yakın konsolosumuzu, büyükelçimizi şehit verirken niye Ermeniler “Biz de Türk’üz” diye yürümediler. Ben burada bir çifte standart görüyorum. Kafalar karıştı, çok dikkatli olmamız lazım. Nisanda ABD’de Ermeni Soykırımı Yasası, tereyağından kıl çeker gibi çıkacak. Elimizde koz kalmadı. Türkiye düşmanlarına gün doğdu. Dün cenaze törenine katılanların ellerinde bir tek Türk Bayrağı yoktu. “Hepimiz Ermeni’yiz” diyorlar, ama şehit cenazelerinin ardından hiçbiri “Biz Mehmetçiğiz” demediler, ASALA birçok insanımızı öldürürken “Biz Türk’üz” demediler.

+*c

Şehit cenazesinde niye yoksunuz?

ELAZIĞ’da vatani görevini yaparken Malatya karayolunda askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Çavuş Muhteşem Murat Karaali (21), memleketi Adana’da gözyaşları içinde toprağa verildi. Sabancı Merkez Camii’ndeki törene katılan bir vatandaş, cenaze namazının ardından Türk Bayrağı açarak, Hrant Dink’in ölümünün ardından söylenen “Hepimiz Ermeni’yiz” sloganını “Ben Türk oğlu Türk’üm” diye haykırarak protesto etti. Cenaze namazının ardından Türk Bayrağı açan Yusuf Köksal adlı bir vatandaş, “Ben Türk oğlu Türk’üm. ‘Ermeni’yiz’ diye bağıran hainler niye şehidimizin cenazesinde yoklar? Ne Ermeni’si. Biz Türk’üz, Müslüman’ız, Atatürkçü’yüz, laikiz, Cumhuriyetçiyiz. Benim dedemi Ermeniler öldürdü” diyerek tepki gösterdi.

Yorumlar kapatıldı.