İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan kapılarını açtı

İSTANBUL
Ermenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Arman Kirakosyan, Ermenistan’ın Türkiye ile koşulsuz şartsız diplomatik ilişkiye hazır olduğunu açıkladı. Başbakan Tayyip Erdoğan ise bu açıklamaya Kirakosyan, gazeteci Hrant Dink’in Bakırköy’deki evine gelerek, ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Kirakosyan, Ermenistan halkı ve cumhuriyetinin bu olaydan üzüntü duyduğunu ifade ederek, “Hrant Dink, özgür düşünce ve Türk-Ermeni ilişkilerinin ilerlemesi için mücadele verdi. Ben, Ermenistan Cumhuriyeti’ni temsilen törene geldim. Törene katılanların ayrım yapmadan paylaştıkları acı beni çok etkiledi” dedi.

Basın mensuplarının, Türkiye-Ermenistan diplomatik ilişkileri hakkındaki sorusu üzerine de Kirakosyan, “Ben, Türk Dışişleri’nin daveti üzerine değil, Ermenistan Cumhuriyeti’ni temsil için cenazeye katıldım. Ancak Ermenistan, koşulsuz şartsız Türkiye ile diplomatik ilişkiye hazırdır” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN CEVABI BUGÜN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Kirakosyan’ın açıklamasını “Teklifin içeriğini bilmeden yorum yaparsam, bu benim gayriciddi bir yaklaşım içinde olduğumu gösterir’ sözleriyle değerlendirdi. Erdoğan, konuyu inceledikten sonra yarın (bugün) Dışişleri ya da kendisinin bir açıklama yapacağını belirtti.

Bu arada Başbakan Erdoğan, Hrant Dink’in Bakırköy’deki evini ziyaret ederek eşi Rakel Dink’e taziyelerini iletti. Erdoğan Türkiye Ermenileri Patriği, Mesrop II’ye de Kumkapı’daki Patrikhane’de taziye ziyaretinde bulundu.

Yorumlar kapatıldı.