İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Emniyet ve jandarma “biz çekmedik” dedi

İSTİHBARAT SERVİSİ / İSTANBUL
Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’a, yakalandıktan sonra Türk bayrağı ve Atatürk’ün, “Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez” sözlerinin yazılı olduğu takvimin önünde fotoğraf çektiren kurum bulunamadı. Samsun Emniyet Müdürlüğü ve jandarmadan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada da Ogün Samast’ın poster önündeki fotoğrafının İstanbul polisince çekilmediği açıklandı.
Hrant Dink’i vurduktan sonra memleketi Trabzon’a giderken Samsun’da otobüste yakalanan katil zanlısı Ogün Samast’a ait bir fotoğraf ortalığı karıştırdı. Türk bayrağı üzerinde, Atatürk’ün ‘Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez’ vecizesinin yazılı olduğu bir zeminin önünde çekilen Ogün Samast’ın vesikalık fotoğrafı, zanlının yakalanmasından bir gün sonra, 22 Ocak günü Hürriyet, Vatan ve Gözcü gazetelerinde yayınlandı. Aynı fotoğraf, 23 Ocak günü de Star Gazetesi’nde, ‘Katile poster’ başlığıyla manşete taşındı.

Fotoğrafın üç yerde çekilmiş olma ihtimali var. Bunlar, Samast’ın gözaltına alındıktan sonra götürüldüğü Jandarma karakolu, Samsun Emniyet Müdürlüğü ya da İstanbul Emniyet Müdürlüğü. Ancak her üç kurumdan yapılan açıklamalarda “Bizde böyle bir fotoğraf çekilmedi” denildi.

Yeni Şafak’a ulaşan bilgiye göre, fotoğraf, Samsun’da, Terörle Mücadele Şubesi’nde çekildi. Ogün Samast’ın arkasında zemin olarak, şubenin duvarında asılı bulunan Tema Vakfı’nın takvimi kullanıldı. Terörle Mücadele Şubesi’nin duvarındaki vecize ve bayraklı takvim, Ogün Samast’ın fotoğrafının gazetelerde yayınlanmasından sonra kaldırıldı.

Yorumlar kapatıldı.