İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Tetikçi Yetmez, Şebeke Ortaya Çıkarılsın”

 
Gazeteci-yazar Oral Çalışlar, Dink’i öldüren tetikçinin yakalanmasının acıları ortadan kaldırmadığını belirterek, Adalet Bakanı Çiçek’ten istifa etmesini, yargıdan da “örgütlü suçu ortaya çıkarması”nı istedi. Çalışlar: 301’i değiştirmeyenler de suçlu.

——————————————————————————–
BİA Haber Merkezi
21/01/2007 Erol ÖNDEROĞLU
——————————————————————————–
BİA (İstanbul) – Haftalık “Agos” gazetesi Yayın Yönetmeni ve “Birgün” gazetesi yazarı Hrant Dink’in öldürülmesini kınayan gazeteci-yazar Oral Çalışlar, cinayetin bir siyasi bedeli olması gerektiğini ifade ederek, Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in istifasını istedi.

17 yaşında bir çocuğun cinayeti tek başına gerçekleştirmiş olamayacağını savunan “Cumhuriyet” gazetesi yazarı ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) yönetim kurulu üyesi Çalışlar, “Siyasi linç kampanyasının ötesinde örgütsel cinayet şebekesi olayı Trabzon’da nasıl odaklandı?” diye de sordu.

“Hukuk, umuyoruz ki örgütlü suçu ortaya çıkarır”

Çalışlar, “Trabzon’dan yol çıkıp, Agos gazetesini bulut, Hrant Dink’i tanıyıp, saatlerce onu kapıda bekleyip öldürdükten sonra belinde silahıyla birlikte otobüse binip yeniden Trabzon’a dönebilme yeteneğini göstermesi acaba neyin ifadesidir?” şeklinde bir soru yöneltti.

Gazeteci Çalışlar, “Bunu da ciddi şekilde takip edeceğiz. Savcıların açıklamalarıyla yetineceğiniz zannedilmesin” dedi.

Hrant Dink cinayetinin “ciddi bir siyasi kampanyanın ve linç kampanyasının bir ürünü” olduğunu söyleyen Çalışlar, cinayetin de bir hukuki bir ede siyasi boyutları bulunduğunu açıklayan Çalışlar şunu belirtti:

“Hukuk, umuyoruz ki bunun örgütlü bir suç olduğu konusunda üzerine düşeni yapacak bir performans gösterir. Siyasi boyutuysa bugüne kadar 301’i değiştirmeyen, bunda ısrar eden Hrant Dink’in tehdit edilmesi ve ölümle yüz yüze gelmesine yol açan sorumlular da vardır. Örneğin, Adalet Bakanı Çiçek, bir siyasi sorumluluk altında değil mi?.”

Tetikçinin yakalanmasının acılarını ortadan kaldırmadığını vurgulayan Çalışlar, “Hiç olmazsa Adalet Bakanı sorumluluğu nedeniyle bu görevi terk etmesi gerekiyor. Bunun bir siyasi bedeli olması gerekiyor” dedi. Çalışlar sözlerini şöyle sonlandırdı:

G9 Platformu yarın basın açıklaması yapacak

Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesini protesto etmek için G-9 Platformu’nu oluşturan 10 basın meslek örgütünün (G-9) temsilcileri yarın (Pazartesi), saat 12.00’de, Ankara’da Güvenpark’ta bir basın açıklaması yapacak.

G-9 dönem sözcüsü olan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkan Ercan İpekçi’nin çağrısına Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), Diplomasi Muhabirleri Derneği (DMD), Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD), Foto Muhabirleri Derneği (FMD), Basın Yayın ve İletişim Emekçileri Sendikası (Haber-Sen), Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD), Profesyonel Haber Kameramanları Derneği (PHKD), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Ankara Temsilciliği ve Avrupa Gazeteciler Birliği (AEJ) Türkiye Temsilciliği ortak oldu.

Kıbrıs Basın-Sen: Katiller Kıbrıs’a sokulmasın

Kıbrıs Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) da, gazetecinin katledilmesini protesto ederek, katillerin yargı önüne çıkarılmasını beklediklerini açıkladı.

Basın emekçilerinin Kıbrıs’taki örgütlü sesi olan Basın-Sen’in Başkanı Kemal Darbaz, “Katilinin veya katillerinin ülkemize gelebilme olasılığına karşı güvenlik makamlarımızın bir an önce gerekli önlemleri alması da, olmazsa olmaz bir gerekliliktir” diye bildirdi. (EÖ)

Yorumlar kapatıldı.