İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tetikçi 2. adaydı

 22 Ocak 2007

Ali DAĞLAR / İSTANBUL

Hrant Dink’in açıklamalarından rahatsız olan Yasin Hayal, Dink’in öldürülmesi emrini önce Zeynel Abidin Yavuz’a verdi. Ancak, bu kişinin ailesi durumu fark etti. Bunun üzerine, eylem emrini Ogün Samast’a verildi. Samast, eyleme giderken 4 arkadaşıyla helalleşti, onlar da “gazan mübarek olsun” dediler.

BU İŞ BİZE DÜŞÜYOR

Trabzon’da McDonalds’ın bombalanması olayı ilgili olarak cezaevinde yatan Yasin Hayal’in, serbest kaldıktan sonra etrafında topladığı gençlere, devlete hakaret edenlerin cezasız kaldığını belirtip, “bu iş bize düşüyor” dediği öğrenildi.

Hrant Dink’in açıklamalarına da kızan Yasin Hayal, bu kişinin ortadan kaldırılması için önce etrafındaki gençlerden Zeynel Abidin Yavuz’u görevlendirdi. Ancak, Yavuz’un ailesi, çocuklarındaki değişimi fark etti ve onu Hayal’in etrafından çekmeyi başardı. Yasin, bu kez aynı ekibe sonradan katılan Ogün Samast’a “git sen vur” dedi. Anne ve babası 4 yaşındayken ayrılan, internet kafe düşkünü ve psikolojik rahatsızlığı olan Ogün “tamam” dedi. Yasin Hayal, cinayette kullanılacak silahı sağladı. Yol için kendisine harçlık verildi. Ogün Samast, Yasin Hayal ve üç arkadaşıyla birlikte helalleşti. Onlar da “gazan şimdiden mübarek olsun” dediler. Cinayetin ardından TV’de görüntülerini izleyen İstanbul’daki dayının ikazıyla baba Ahmet Samast, televizyonu açtığında Ogün’ü hemen tanıdı. Yasin Hayal’le birlikte toplam 12 kişi gözaltına alındı. Yasin ile birlikte Ersin Yolcu, Ahmet İskender, Zeynel Abidin Yavuz, Hrant Dink’i öldürmek için Ogün’ün İstanbul’a gittiğini bildiklerini belirttiler. Yasin Hayal, “Tabancayı ve parayı ben verdim. Ülkede olup bitenlere kızıyorum. Devlet, Türkiye, Türkiye’ye karşı olanlara bir şey yapmıyor. Onun için bu iş için Ogün’ü görevlendirdik. O da başarıyla görevini yaptı ve Türkiye’nin onurunu kurtardı” dedi.

Trabzon efsanesi

OGÜN Samast’ın arkadaşı olduğu ve cinayet silahını verdiği öne sürülen Yasin Hayal’in, www.trabzonun.efsanesi.com adıyla bir web sitesi kurduğu ortaya çıktı. Yapım aşamasındaki sitenin tanıtım başlığında, “Yasin Hayal; Trabzonun Efsanesi.. Geri Dönüyor” ifadesi dikkat çekiyor. Ramazan davulcusu Yasin Hayal bu tarihten 1 yıl sonra Trabzon’daki Mc Donald’s şubesine ’Ramazan ayında yemek yeniyor’ diye doluyken bomba atmış, 6 kişinin yaralandığı olayla ilgili 10 ay yatıp çıkmıştı. Hayal, adliyeye çıkarılırken gazetecilere, “Rus Konsolosluğu ve HSBC’yi bombalayacağım. Efsaneyi şimdiden çekin” demişti.

Yorumlar kapatıldı.