İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül’den, Hrant Dink’in ailesine başsağlığı ziyareti

 

A.A

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Sarıgül, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Hrant Dink’in cenaze töreni nedeniyle Şişli Belediyesi olarak gerekli çalışmaları yapacaklarını belirtti.

Cenazeyi takip edecek Türk gazeteciler için platform oluşturacakları nı ve yurt dışından gelecek basın mensupları için de bir otobüs tahsis edeceklerini anlatan Sarıgül, Hrant Dink’in eşi Rakel Dink’in de tören için tahsis edilen otobüsün üzerinde konuşma yapacağını söyledi.

Sarıgül, Agos Gazetesi önünde düzenlenecek tören sırasında güvercin uçuracaklarını da dile getirerek, şunları kaydetti:
“Bütün yurttaşlarımızdan ricam şu; yarın bir siyasi flama, siyasi pankart, dernek vesaire, asla böyle bir şey olmamalı. Herkes kendisi gelip alkışlamalı. Yarın, dünyadaki terörün lanetlenmesi açısından son derece büyük bir olaydır.

Yarın barış için, özgürlük için, insan hakları için hep birlikte terörü lanetleyeceğiz ve sevgili Hrant’ı son yolculuğuna uğurlayacağız. Bütün yurttaşlarımızı yarınki cenaze törenine katılmaya, ancak asla provokasyona gelmemeye davet ediyorum.”

Yorumlar kapatıldı.