İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’da H. Dink için protesto

 
Cinayeti kınayan Ermenistan vatandaşları, soykırım iddialarını tanımasının, Türkiye için daha iyi olacağını dile getirirken, Dışişleri Bakanı Uskanyan da, Dink’in barış ve diyaloğa olan inancını vurguladı.

NTV
Güncelleme: 07:46 TSİ 22 Ocak 2007 Pazartesi
ERİVAN – Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in cinayete kurban gitmesi, Ermenistan’da protestolara neden oldu. Taşnak Sütyun partisine mensup Ermenilerin protestosu, AB’nin Erivan’daki misyonu önünde gerçekleştirildi.

Hrant Dink’in posteri önünde mumlar yakan Ermenistan vatandaşları, “Türkleri durdurun” yazılı pankartlarla cinayeti kınadılar.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan ise, Dink’in barışa ve diyaloğa olan inancına vurgu yaptı.

Oskanyan, “Ermeni asıllı Türkiyeli gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesi bizi derinden sarstı. Hrant Dink, hayatı boyunca insanlar arasında diyalog ve barışın tesis edilebileceğine inandı” diye konuştu.

Eylemciler ise, cinayetin Türkiye’nin önüne birtakım engeller çıkaracağını dile getirdi ve “türkiye, Ermenistan’la ilişki kurmanın ve soykırımı tanımanın, kendisi için daha iyi olacağını da anlayacak” yorumunu yaptı.

Öte yandan gençlik kuruluşları, Erivan’da cinayeti kınamak amacıyla yarın büyük bir gösteri yapacaklar. Mitinge bütün okulların en yüksek sayıda öğrenciyle katılması için duyurular yapılıyor.

Yorumlar kapatıldı.