İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Köyü’nde tepki sürüyor

 

Mehmet EZER- Hayrettin OĞUR/SAMANDAĞ( Hatay), (DHA)

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine Türkiye’nin tek Ermeni köyü olan Hatay’ın Samandağ İlçesi’ne bağlı Vakıflı Köyü’nde tepkiler sürüyor. Dün oturma eylemi yapan köylüler, bugün de Dink’in öldürülmesini yürüyerek protesto etti.

Vakıflı Köyü’nden Samandağ İlçe merkezine gelen Ermenili asıllı Türk vatandaşları, 75’inci Yıl Bulvarı’nda toplandı. Samandağlıların da destek verdiği 200 kişi, ‘Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeni’yiz’ şeklinde sloganlar atarak ilçe sokaklarında yürüdü. Vali Oytun Alanı’na gelen topluluk adına bir konuşma yapan Cem Çapar, Hrant Dink’i, ziyaret etmek istediği Vakıflı Köyü’nde ağırlayamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:

“Aydınlarımız, demokratlarımı z, düşünce özgürlüğü savunucusu Türkiye aşığı Hrant Dink’in hunharca katledilmesini kınıyoruz. Çok üzgünüz çünkü hayalini kurduğu barış, kardeşlik ve hoşgörü ortamını Vakıflı’da nasıl yaşadığımızı ona artık hiç gösteremeyeceğ iz. Hatay’da insanların nasıl bir arada hoşgörüyle, saygıyla, özgürce ve kardeşçe yaşadığını ona artık hiç gösteremeyeceğ iz. Hrant Dink’i katleden zihniyet, bizim burada beraber yaşadığımız zenginliğe asla sahip olamayacaktır. Bir şarkıyı 3 dilde dinlemeyi, 3 dinde yaşamayı, bir yemeği 3 sofrada tatmanın verdiği hazzı asla anlamayacaktı r.”

Vakıflı Köyü muhtarı Berç Kartun da, Hrant Dink’in 17 yaşında bir genç tarafından tek başına öldürülmüş olamayacağını, arkasında mutlaka bir güç bulunduğunu söyledi. Samandağ’ında birlik ve beraberlik içinde nasıl yaşadıklarını göstermek için eylem yaptıklarını belirten Kartun, “Bu hainlerin, karanlık güçlerin oyunları bitsin artık” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.