İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dink’ler sağolsun

22 Ocak 2007

Bahadır ÖKTEM / TRABZON, DHA

Çok üzüntülüyüm. Çok kötü bir durumdayım. Ogün kendi halinde ancak sinirli ve asabi bir çocuk. Nasıl ve niçin yaptığını bilmiyorum. Devletimiz ilgileniyor şimdi bu işle. Dink Ailesi’ne başsağlığı diliyorum. İnanın ki niçin yaptığını bilmiyorum.

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katil zanlısı olarak gözaltına alınan 17 yaşındaki Ogün Samast’ın annesi Havva Samast, olay nedeniyle çok üzgün olduğunu belirterek, “Hrant Dink’in ailesine başsağlığı diliyorum. Ogün kendi halinde ancak sinirli ve asabi bir çocuk” dedi.

Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından baba Ahmet Samast ile önceki gün öğleden sonra serbest bırakılan ve dün sabah erken saatlerde Pelitli Beldesi Cumhuriyet Mahallesi Afet Evleri’ndeki evine gelen Havva Samast, olay nedeniyle çok üzgün olduğunu ifade etti. Havva Samast, “Çok üzüntülüyüm. Çok kötü bir durumdayım. Nasıl ve niçin yaptığını bilmiyorum. Devletimiz ilgileniyor şimdi bu işle. Ailesine başsağlığı diliyorum. İnanın ki niçin yaptığını bilmiyorum” dedi.

GERÇEKTEN ÜZÜNTÜLÜYÜM

Havva Samast, Ogün’ün perşembe günü evden çıktığını da ifade ederek, “Çıkarken bir şey söylemedi. Zaten kendi halinde ama sinirli ve asabi bir çocuktu. Öyle her şeyi bize söylemezdi. Biraz içine kapanıktı. Fakat bize karşı davranışları normaldi. Büyüklerine saygılıydı. Olayın ardından babasıyla televizyon izlerken onu gördük ve teşhis ettik. Eşim hemen Emniyet Müdürlüğü’ne giderek haber verdi ve Ogün’ün kendi çocuğu olduğunu söyleyerek tekrar teşhis etti. Emniyet’te ifade verdik. Daha sonra bizi bıraktılar. Daha fazla konuşmak istemiyorum. Çünkü gerçekten üzüntülüyüm” diye konuştu.

BABASINA 10 GÜN İZİN

Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadesinin ardından kayıplara karışan ve eve gelmeyen baba Ahmet Samast’ın çalıştığı Pelitli Belediyesi’nden 10 gün izin aldığı öğrenildi. Pelitli Belediye Başkanı Ömer Kayıkçı’yı arayan baba Ahmet Samast’ın, “Moralim çok bozuk. Ayrıca basın da sürekli peşimde. Bu nedenle sizden 10 gün izin istiyorum” dediği ifade edildi. Pelitli Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalışan baba Ahmet Samast’ın, Belediye Başkanı Ömer Kayıkçı’ya bile nerede bulunduğunu söylemediği vurgulandı.

OPERASYON ÖNE ALINDI

Hrant Dink’i öldüren Ogün Samast’ın 20 Ocak günü otobüsle memleketine gittiğinin öğrenilmesi üzerine operasyonun bağlantılarının ortaya çıkarılması amacıyla Trabzon’da yapılması kararlaştırıldı. Ancak Samsun-Trabzon karayolunun dağlık, ormanlık ve kaçmaya çok müsait olması nedeniyle yüksek risk alınmak istenmeyerek operasyonun başlatılması istendi. Samsun Otogarı’nın jandarma bölgesinde olması nedeniyle durum askeri yetkililere bildirildi. Samsun polisi ile jandarma birlikte otobüste 21 numaralı koltukta oturan zanlıyı daha ne olduğunu anlayamadan etkisiz hale getirdi.

Yorumlar kapatıldı.