İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dink cinayeti ders olsun

 
BAŞBAKAN Erdoğan, Hrant Dink cinayetiyle ilgili soruşturmada alınan sonucun Türkiye’nin huzurunu bozmak isteyenlere ders olacağını söyleyerek, “Onların öğrenmesi gereken çok şey var” dedi. Erdoğan partililere, kabinede Dink cinayetini öğrendikleri anı anlattı. Cinayet saatini şaşırarak “11.15’te filan” diyen Erdoğan, şunları söyledi: “Duyduğumuz anda şahsen ben ve arkadaşlarım şoke olduk. Tüm güvenlik güçlerimiz, yargı omuz omuza bir çalışmanın içine girdiler. MİT’imiz olsun, askeri, emniyet istihbaratı olsun, hep birlikte bir çalışma başlattı. Neticesinde herkesin, ‘Acaba ne olacak?’ diye söylendiği bir yerde, hamdolsun Samsun terminalinde fail yakalandı. Gece faili İstanbul’a getirttik, çünkü zaman çok önemli.”

BU ELLER ÖLDÜRMEK İÇİN DEĞİL ŞEFKAT İÇİN YARATILDI

Gelişmeleri doğrudan takip ettiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: “Böyle bir alçakça saldırı Türkiye’yi huzursuzluğa taşımak isteyenlere ders olur diye düşünüyorum. Zira bu millet huzurun peşinde. Bunu hazmedemeyenler bu modern dünyada, bu özgürlük mücadelesini verenlere muhtaçtır. Belki biraz zaman alacak, ama yanlışlarını er veya geç öğrenecekler. Çünkü bu eller savunmasız insanları öldürmek için yaratılmadı, bu eller şefkat için yaratıldı, bu eller kalem için yaratıldı, bu eller barış için yaratıldı!”

——————————————————————————–

Salı sallayacak

TÜRKİYE nefesini tutup yarına kilitlendi. İtalya Başbakanı Prodi ve Başbakan Erdoğan’ın birlikte açacağı Bolu Tüneli, Meclis’te Irak ve Kerkük konusunda yapılacak kapalı oturum ve Hrant Dink’in İstanbul’daki cenaze töreni aynı güne denk geldi.

Tünelin 14.00’te açılması bekleniyor. Aynı saatlerde Dink için İstanbul’da on binlerin katılacağı bir cenaze töreni düzenlenecek. Erdoğan ve Baykal, yoğun gündemden dolayı törene katılamayacaklarını açıklarken, hükümet başbakan yardımcısı nezdinde temsil edilecek. Irak görüşmesi de kapalı oturumda ele alınacak. Dışişleri Bakanı Gül’ün çok önemli bilgiler vermesi bekleniyor. Gizli görüşmeye ilişkin bilgiler ancak 10 yıl geçtikten sonra verilebiliyor. Erdoğan tünel açılışından sonra Meclis’te 19.00’da Genel Kurul’a katılacak.

A. Rezzak ORAL

Yorumlar kapatıldı.