İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Almanya’nın Hamburg kentinde Ermeniler ve Türklerden protesto yürüyüşü

 

HAMBURG (A.A)

Silahlı saldırı sonucu öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink için Almanya’nın Hamburg kentinde akşam saatlerinde protesto yürüyüşü düzenlendi.

Yürüyüşe katılan yaklaşık 400 kişi, Sternschanze semtinden Dammtor’daki Türkiye Başkonsolosluğ u’na dek yürüdü. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı protesto yürüyüşünde Hamburg polisi, göstericilerin konsolosluk önüne dek ilerlemesine izin vermedi.

Yürüyüşe Hamburg Ermeni Ermeni Kültür Derneği, Almanya Ermeni Merkez Konseyi, MLKP, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Almanya Türkiyeli İşçi Federasyonu (ATİF), Almanya Göçmen İşçi Federasyonu (AGİF) ve terör örgütü yandaşları da katıldı.

Hamburg Ermeni Kültür Derneği Temsilcisi Toros Sarıyan, Hrant Dink’in, cesur ve kararlı bir gazeteci olduğunu belirterek, “Bu kararlı cesur yapısından dolayı Dink, Henri-Nannen basın ödülüyle ödüllendirildi. Dink, tabu kabul edilen bir konuyla ilgileniyordu. Yanlış politikanın kurbanı oldu” diye konuştu.

Hrant Dink’in, Ermeni sorunundaki duruşuyla birçok düşman kazandığını ileri süren Sarıyan, Ermeni sorunun Türkiye’nin sorunu olduğunu söyledi.

Öte yandan Sarıyan, bugünkü yürüyüşe bazı Türk gruplarının destek vermesinin kendisi için sürpriz olduğunu ve bunun genel bir toplumsal sorun olduğunu kaydetti.

Yorumlar kapatıldı.