İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tercüman: Katil Ermeni

Ermeni asıllı Hrant Dink’in katil zanlısı, Ermeni asıllı Trabzonlu Ogün Samas, Samsun Otogarı’nda yakalandı Katilin kimliği, babasının polise ihbarıyla belirlendi

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katili Ogün Samas (20), cinayetten 32 saat sonra cinayet aleti silahıyla birlikte Samsun’da yakalandı. Babası Ahmet Samas’ın ihbarıyla kimliği belirlenen, Trabzon nüfusuna kayıtlı Ogün Samas’ın Ermeni asıllı olduğu iddia edildi.

İstanbul Emniyeti, dün sabah Hrant Dink cinayetinin zanlısının çevredeki güvenlik kameralarınca tespit edilen görüntülerini basına dağıtarak vatandaşlardan yardım istedi.

İhbar babadan

Televizyonlarda zanlının fotoğrafını gören Trabzonlu işçi Ahmet Samas, polisi arayarak, “Fotoğrafları tanıdım. Katil benim oğlum” dedi.

Suçunu itiraf etti

Ortaokul mezunu ve işsiz olduğu belirtilen katil zanlısı Ogün Samas, cinayet sonrası otobüsle İstanbul’dan Trabzon’a gitmek üzere yola çıktı. Gelen ihbar üzerine otobüse jandarma tarafından Samsun otogarında operasyon düzenlendi. Ogün Samas, cinayette kullandığı silahla ele geçirildi. Jandarmadaki ifadesinde suçunu itiraf eden Ogün Samas, İstanbul’a getirildi.

6 kişi gözaltında

Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Ahmet Samas, oğlunun Trabzon’daki evinden 3 gün önce “İstanbul’a gidiyorum” diyerek ayrıldığını söyledi. Pelitli Belde Belediyesi’nde işçi olarak çalıştığı belirtilen baba Ahmet Samas’ın ifadesi sonucu, Ogün Samas’ın arkadaşı oldukları ve Trabzon’da çeşitli eylemlere birlikte katıldıkları 6 arkadaşı gözaltına alındı.

Ogün Samas’ın ailesi ile Çal Köy’de yaşadığı, ancak bir süre önce meydana gelen heyelanda evlerinin zarar görmesi üzerine Pelitli Beldesinde yaptırılan afet konutlarına taşındıkları öğrenildi.

‘Ermeni asıllı’ iddiası

Katil Ogün Samas’ın ailesinin Ermeni asıllı olduğu iddia edildi. İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından bildirilen “Katil Ermeni asıllı” iddiası, TGRT Haber kanalı tarafından da haber bültenlerinde dile getirildi.

İstanbul’a gönderilecekler

Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, gözaltına alınan kişilerin, gazeteci Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samas’a yardım ve yataklık edip etmedikleri yönünde sorgulandıklarını söyledi.

Bu arada Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nde gözaltında bulunan kişilerden birinin pencereye çıkarak, “Komplo var. Bunlar bir oyun” diye bağırdığı görüldü

——————————————————————————–

Polis vatandaş işbirliği örneği

İSTANBUL İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Hrant Dink’in vahşice öldürülmesinden sonra ilk kez uygulanan bir metoda imza attı. Zanlının görüntülerini basına dağıtan ve vatandaşlardan yardım isteyen Emniyet, bu kişiyi tanıyan vatandaşların 0 212 636 29 50 – 636 12 53 aramalarını ve webmaster.tem@iem.gov.tr ile 155@iem.gov tr adreslerine başvurmalarını istedi. Vatandaş-polis işbirliği semerisini verdi ve katil Ogün Samas, gün bitmeden yakalandı.

Samas’ın Samsun’da yakalanmasının ardından İstanbul’da basın toplantısı düzenleyen Vali Muammer Güler, cinayetten 32 saat sonra katilin ve suç delillerinin ele geçirildiğini belirterek şöyle konuştu:

“Katilin kısa sürede yakalanması, teknolojinin ne kadar başarılı olduğunu, polisin taktiklerinin ne kadar başarılı olduğunu gösterdi. Tüm polis arkadaşlarımıza, jandarmaya, savcımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Dink ile görüşmek istedi

Bu arada Güler, sabah yaptığı açıklamada da “Dink’in sekreterlerinden alınan bilgiye göre, zanlı, olay günü öğle saatlerinde gazeteye gelerek Hrant Dink’i soruyor. Kendisini Ankara Üniversitesi’nden bir öğrenci olarak tanıtıyor ve Dink’e bazı sorularının olacağını ifade ediyor. Sekreterleri de prensip uygulaması olarak randevusuz görüşme yaptırmadıkları için Hrant Bey’in orada olmadığını ifade etmişler. Ve bu kişi oradan ayrılmıştır” dedi.

Sekreterlerin daha sonra saat 14.00 sıralarında dışarı çıktıklarında söz konusu kişiyi tekrar bir bankanın önünde gördüklerini kaydeden Güler, “Sekreterler, resimlerdeki söz konusu kişiyi teşhis etmişlerdir ve büroya gelip Dink ile görüşmek isteyen kişinin aynı kişi olduğunu ifade etmişlerdir” diye konuştu.

——————————————————————————–

Şenol GEZER
21.01.2007 
http://www.tercuman.com.tr/v1/haber.asp?id=52101&baslik=Katil%20Ermeni&katid=1
———————————————————————————–

HyeTert Notu: Hyetert olarak bu manşetin ve yorumun protesto edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Siz de bizim gibi düşünüyorsanız lütfen aşağıdaki iletişim kanalları ile protestolarınızı iletin.
telefon : 0212 449 30 00, 0312 467 04 47-48
faks : 0212 481 95 50, 0312 467 04 49

Yorumlar kapatıldı.