İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erdoğan: Sorumluluğumuz büyük

ANKARA – Başbakan Tayyip Erdoğan, Hrant Dink’in öldürülmesinin hain bir provokasyon olduğunu söyledi. İktidar olarak sorumluluklarının idraki içinde olduklarını belirten Erdoğan, “Bu sorumluluğumuzun gereği olarak her vatandaşımızdan farklı bir mesuliyetle olayın üzerine gidiyoruz” dedi.

Sarı Gelin’li açılış
AKP’nin 8. İstişare Toplantısı, dün Kızılcahamam’da Erdoğan’ın konuşmasıyla başladı. Toplantıdan önce, Hrant Dink anısına Ermeni halk türküsü ‘Sarı Gelin’in ezgisi çalındı. Kampta yapılması öngörülen fasıl ve müzik dinletisi de Dink’in katledilmesi nedeniyle iptal edildi. Toplantıda konuşan Erdoğan şu mesajları verdi:
PROVOKASYON: Millet olarak bir kez daha açık ve hain bir provokasyonla karşı karşıyla bulunuyoruz. Her şeyden önce AK Parti iktidarı olarak sorumluluğumuz büyük, bunun idraki içindeyiz. Bu nun gereği olarak farklı bir mesuliyetle olayın üzerine gidiyoruz.
KURŞUNLAR HEPİMİZE: Hrant Dink bizim dünyamızın önemli bir şahsiyetiydi. Bu toprakların evladıydı. Eli kanlı provokatörlere, cevap olsun diye ilan ediyorum. Hrank Dink’i hedef alan kurşunlar aslında hepimize sıkılmış kurşunlardır. Aslında onu vuranlar, Türkiye’yi vurmuştur.
AMACINA ULAŞAMAYACAK: Milletimizin tarihten gelen derin sağduyu ve basiretine inanıyorum. Bu cinayet amacına ulaşamayacak, milletimizin üzerinde oynanan bu oyun boşa çıkarılacaktır. Aziz milletimiz inanıyorum ki Hrant Dink’i bağrına basarak kanlı ellere en güzel cevabı verecektir.
KAVGALI MI KALACAĞIZ?: Sürekli kendisiyle kavgalı bir toplum olarak mı kalacağız? Bu soruyu artık geride bırakmanın zamanı çoktan gelmiştir. Toplumsal yapımızı her türlü provokasyonlara açık olmaktan kurtarmak zorundayız.
CUMHURİYETİN DEĞERLERİ: Bu süreçte hepimize sorumluluklar düşmektedir. Cumhuriyetimizin değerlerini ihtilaf konusu olmaktan çıkarmalıyız. 83 yıl aradan sonra kazanımlarımızı geriye çevirecek hiçbir güç yoktur; olamaz.

Yorumlar kapatıldı.