İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Bu da bizim düşünce özgürlüğümüz’ diyorlar

Siz ‘Ah Hrant…’ diyorsunuz onlar ‘Yerde bir köpek leşi’, siz cinayet diyorsunuz onlar ‘mükemmel bir infaz’

RADİKAL – İSTANBUL – Hrant Dink’in öldürülmesinin ardından sokaklar kadar belki ondan da çok internet alemi hareketlendi. Acı, utanç, inanamama, öfke dolu mesajların arasında, bu cinayeti destekleyenlerin mesajları da aktı. Daha önce de forumlarda Dink’e ağır hakaretlerde bulunananlar, Dink’in ölümünü kutladı.
Bir internet sitesinin ‘otağ’ başlıklı forumuna ilk ileti cinayetten 45 dakika sonra geldi: “Ermenilere soykırım yapıldı diye orda burda ötüp duran Hırant piçi bugün infaz edildi. Bakalım sıradaki piç kim?” yazdı. Onu, ‘kutlu olsun’, ‘Herşey vatan için’ yazıları takip etti. Türk-Oğuz rumuzlu Otağ yöneticisi iki saat sonrasındaki iletisindeyse şunları yazıyordu: “Emri veren de tetiği çeken de sağ olsun. Darısı daha büyük harekâtlara.”
‘Selcen’ rumuzlu iletinin sahibiyse ‘vergisini ödeyen vatandaş olarak’ memnun olmuştu: “Sonuçta çok iyi bir gelişme, güzel bir temizlik. Ben de bu ülkede yaşıyor ve vergimi ödüyorum. Benim de düşüncelerim ülke genelinde temsil edilmeli. O Ermeni ile aynı havayı solumak istemiyorum. Onun gibi yüzbinlerce köpeğin de temizlenmesini istiyorum. Bu da benim düşünce özgürlüğümdür.”

‘Erken öten horoz’
İsenbike: “Erken öten horoz misali çok konuştu başı da erken koptu!”
Göktürk: “Umarım bu infazların arkası gelir… Mükemmel bir infaz.”
Çandaroğlu: Dink’in cesedinin fotoğrafını yapıştırdığı iletisine “İşte bir köpek leşi, daha nice köpeklerin leşlerini görmek ümidiyle” yazdı.

Yorumlar kapatıldı.