İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bardakoğlu başsağlığı diledi

RADİKAL – ANKARA – Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesine tepkiler sürüyor.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Ermeni Patriği 2. Mesrop Mutafyan’ı Konya’dan telefonla arayarak başsağlığı diledi. Bardakoğlu, Konya’da düzenlenen bir toplantıda da şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu olay, tüm Türk milletini derinden sarsmış ve üzmüştür. Ben bu hain saldırıyı milletimizin huzuruna, birliğine, asırlardır bir arada yaşama tecrübesine sıkılmış bir hain kurşun olarak görüyorum. Bütün Ermeni cemaatine, bütün milletimize başsağlığı diliyorum. Umuyorum ki caniler, en kısa zamanda yakalanır ve milletimiz arzu ettiği, layık olduğu dirliği, birliği bozanlara fırsat vermez.”

Hedef barış ve kardeşlik
Diğer tepkiler şöyle:
Yöksek Öğretim Kurulu: Hrant Dink’in aramızdan ayrılmasına yol
açan menfur saldırı ülkemizi, barışı ve kardeşliği hedef almıştır. Bu cinayet, Türkiye’yi uluslararası camiada güç duruma sürükleyen ağır bir darbedir. Bunun, toplumumuzda huzursuzluk ve gerginlik yaratmaması için hepimize büyük sorumluluk düşmektedir.
Bu menfur cinayeti lanetlerken, Hrant Dink’in kederli ailesine ve yakınlarına, yükseköğretim camiası olarak, metanet ve sabır diliyoruz.
Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay: “Kendisini Türk sayan ama ırkçılığın, batağında olan göstermelik şovlar peşinde koşan birtakım insanlar boşuna sevinmesinler. Hrant’ın bayrağını ÇGD olarak bundan sonra da en yükseklerde tutmayı görev sayıyoruz. Agos ve Birgün çalışanlarına, tüm Türkiye’ye başsağlığı diliyoruz.
O, bu ülkeyi en az her Türk ve Türkiyeli kadar seven, düşünceleri uğruna
canını feda eden bir meslektaşımızdı. ”
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: “Cinayetin faili meçhul değil. Tetikçilerin arkasındaki kuvvet, güç biliniyor. Amerikan planlarının içine tam oturuyor bu cinayet. Hrant Dink, Ermeni meselesinin Amerika Temsilciler Meclisi’nin gündemine gelmesinin hemen arkasından öldürüldü. Hrant Dink’in vurulması Amerikan Temsilciler Meclisi’ne getirilen sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısının kurşunla yazılmasıdır.”

Yorumlar kapatıldı.