İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AGOS gazetesine ve Dink ailesine taziye akını

AGOS gazetesine ve Dink ailesine taziye akını

RADİKAL – İSTANBUL – Hrant Dink’in Bakırköy’deki evi dün acılı ailesine taziye ziyaretinde bulunmak isteyenlerin akınına uğradı. CHP lideri Deniz Baykal’ın dışında, TBMM’nin liderleri hariç.
Dink’in Bakırköy’deki evinin bulunduğu apartmanın giriş kapısına önceki akşam Türk bayrağı asılmış, ‘Hrantlar ölmez’ yazılı kırmızı güllerden oluşan bir çelenk de kapıya konmuştu. Sokakta bulunan binaların birçoğun da Türk bayrağı asıldı. Hrant Dink’in eşi Rakel ve diğer aile üyeleri dün sabah saatlerinden itibaren de taziyeleri kabul etti. Yakınlarının yanı sıra çoğunlukla yazar ve oyuncuların geldiği evde aileyi ziyaret eden tek siyasi parti lideri CHP Genel Başkanı Deniz Baykal oldu.
Baykal, Hrant Dink’in Bakırköy’deki evine, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, CHP Milletvekili Algan Hacaloğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ve İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem ile geldi. Çıkışta basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Baykal, “Taziyede bulunduğunu ve aileye saygı ziyareti yaptığını” söyledi.
Dink’in evine taziye ziyaretinde bulunanlar arasında Eşber Yağmurdereli ve oyuncu Menderes Samancılar da yer aldı. Baskın Oran ziyaretin ardından açıklama yapmadan ayrıldı.

Tarık Akan’dan komşuya taziye
Sinema sanatçısı Tarık Akan’sa saldırının vatana yapılan bir ihanet olduğunu belirterek “Bütün Türkiye’nin başı sağ olsun” dedi. “Bu, vatanıma yapılmış bir ihanettir” diyen Akan, 50 yıllık Bakırköylü olduğunu ve evinin de Dink’in evinin çok yakınında olduğunu ifade ederek “Biz burada Ermeni ve Rumlarla beraber kardeşçe yaşadık. Birçok dostlarım var” diye konuştu.
Öğlen saatlerinde Hrant Dink’in ailesi ve bir grup akrabası evden ayrıldı. Bu sırada görüntü alan basın mensuplarına Hrant Dink’in yakınları olayla ilgili tepkilerini yüksek sesle dile getirirken sokak sakinleri de onları alkışladı.

Yorumlar kapatıldı.