İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tabutunu Türk bayrağına sarın

 

ANKARA Milliyet

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi danışmanı, AKP Adana Milletvekili Ömer Çelik, Hrant Dink’in yeterince korunamadığını söyledi. Çelik, “Sevgili kardeşim” diye hitap ettiği Dink’in tabutunun Türk bayrağına sarılması gerektiğini belirtti.
CNN Türk’ün sorularını yanıtlarken, Dink’in Hitlerin propaganda bakanının söylemlerine benzer bir kampanyaya maruz kaldığını belirten Çelik, “Dolayısıyla çok daha iyi korunması ve titizlikle kendisinin etrafında bir güvenlik duvarı örülmesi lazımdı. Bu şekilde, savunmasız bir şekilde saldırıya uğraması benim içimi çok acıtmıştır” diye konuştu.
Dink cinayetini “faşizm” olarak niteleyen Çelik, cinayeti protesto eden kalabalığın Dink’e duyulan sevgiyi gösterdiğine işaret ederek, “Hrant’ın fikirleri, bu ülkede siyasi bir turistin fikirleri değildi. Ev sahibi bir insanın fikirleriydi. Herkes bu ülkede ne kadar ev sahibiyse Hrant da o kadar ev sahibiydi” dedi.
Dink’in cinazesinin Türk bayrağına sarılması gerektiğini ifade eden Çelik şunları söyledi:
“O kalabalığın bir sembolü olarak tabutu mutlaka Türk bayrağına sarılmalıdır diye temenni ediyorum. Ve diyorum ki, ‘Hrant, sevgili kardeşim, sevgili arkadaşım, sevgili dostum… Bu ülkenin gerçek bir vatanseveri olarak seni sonsuzluğa uğurluyoruz. Sana sıkılan kurşunu kendimize sıkılmış sayıyoruz.’ Allah rahmet eylesin.”

Yorumlar kapatıldı.