İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Katil zanlısı yakalandı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katil zanlısının Trabzon nüfusuna kayıtlı Ogün Samast, Samsun’da yakalandı. Zanlı, babası Ahmet Samast’ın basına dağıtılan görüntülerden oğlunu teşhis ederek ihbar etmesi sonucu yakalandı.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR
Güncelleme: 01:16 TSİ 21 Ocak 2007 Pazar
İSTANBUL – Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katil zanlısı 17 yaşındaki Ogün Samast, Samsun Otogarı’nda jandarma ekipleri tarafından yapılan kontrol sırasında yakalandı. Zanlının üzerinde ise muhtemelen suç aleti olduğu bildirilen 7.65 çapında bir tabanca ele geçirildi. Halen Samsun Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan zanlı, İstanbul’a gönderilecek.

Dink’in katilinin kamera görüntüsü için tıklayın
DİĞER HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

• Erdoğan: Olayın üstüne gidiyoruz
• Dink’in cenazesi töreni Salı günü
• Dink cinayeti dünya basınında
• İHD cinayeti kınadı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 8. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın yapıldığı Kızılcahamam Asya Termal Tesisleri’nde Hrant Dink’in cinayetine ilişkin açıklama yaptı. Başbakan Erdoğan, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin zanlısı Ogün Samast’ın Samsun’da silahıyla birlikte yakalandığını söyledi.

Katil zanlısı Ogün Samast ile birlikte hareket eden şahısların da Trabzon’da gözaltına alındığın belirten Başbakan Erdoğan, olayda kullanıldığı zannedilen tabanca ile kameralara yansıyan beyaz berenin de zanlının üzerinden çıktığını söyledi.

“Güvenlik güçleri ile yargı teşkilat ile diğer ilgili birimlerin ortak hareket ederek bu neticeyi almalarından dolayı tebrik ediyorum” diyen Erdoğan, “Olayla ilgili çalışmalar, bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecektir” dedi.

ERDOĞAN CENAZE TÖRENİNE KATILMIYOR
Trabzon’da işlenen rahip cinayetiyle bu suikastın bağlantılı olup olmadığının da araştırılacağını belirten Erdoğan, “Salı gününden, defin merasiminden önce failin yakalanmış olmasıdır, beraber hareket ettiği arkadaşlarının yakalanmış olduğudur” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, cenaze törenine katılıp katılmayacağı sorusu üzerine de, Bolu Dağı Tüneli’nin açılışı nedeniyle önceden planlandığı için törene gidemeyeceğini söyledi.

ZANLI İSTANBUL’A GETİRİLİYOR
İstanbul Valisi Muammer Güler de yaptığı açıklamada, “Titiz bir takip sonucunda katil zanlısı Ogün Samast olayın 32 saat ardından Samsun’da yakalandı. Zanlı, özel bir uçakla İstanbul’a getirilerek sorgulanacak” dedi.

Katil zanlısı Ogün Samast’ın 17 yaşında ve işsiz olduğunun tespit edildiğini belirten Vali Güler, Ogün Samast’ın ailesinin gözaltında olmadığını da kaydetti.

FUTBOL OYNADI, LİSEYİ BİTİRMEDİ
Katil zanlısı Ogün Samast’ın Trabzon’da 2. Amatör Küme Takımı Yenipelitlispor’da bir süre futbol oynadığı öğrenildi. Düzköy ilcesi nüfusuna kayıtlı olan ve Trabzon’un Pelitli Beldesi’ndeki afet evlerinde oturan Ogün Samast’ın, Yenipelitlispor’da, 2004-2005 sezonunda bir süre futbol oynadığı belirtildi.

Kulüp tarafından 17 Eylül 2004 tescil tarihli lisans ile kadrosunda bulundurduğu Ogün Samast’ın, daha sonra disiplinsiz davranışları nedeniyle takımdan gönderildiği öğrenildi.

Bu arada, tanıdığı kişiler, Pelitli’deki Ahmet Can Bali Lisesi’ndeki eğitimini yarıda bırakan Ogün Samast’ın, bir işinin olmadığını ve zamanın büyük bir bölümünü mahalledeki internet kafelerde geçirdiğini söylediler.

Yorumlar kapatıldı.