İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘KANLI ELLER DİNK’E DE ULAŞTI’

 
Dün saat 15:00’te Istanbul’da yayımlanan ‘Agos’ haftalık gazetesi baş editörü Hrat Dink, gazete binasından dışarı çıktığı sırada, 18-19 yaşlarındaki bir saldırganın silahlı saldırısı sonrası hayatını kaybetti. Suikast sonrası olay yerinde 4 boş mermi kovanı bulunurken, hadise Istanbul Ermeni toplumu ve Türk aydınları arasında büyük infial uyandırdı.

Olayla ilgili geniş güvenlik önlemleri alınırken, Istanbul valisi Muammer Güler olay yerini ziyaret etti. Aynı esnada Türkiye Dışişleri Bakanlığının olayı kınayan bir açıklaması duyuruldu.

Başbakan Erdoğan olayı Bakanlar Kurulu toplantısı esnasında öğrenirken, toplantıya ara verip, İçişleri ve Adalet Bakanlarına cinayetin aydınlanması için gerekli herşeyin yapılamsı talimatini verdi. Bakanlar bunun üzerine Istanbul’a hareket ettiler. Başbakan kanlı ellerin bu kez Hrant Dink’e ulaştığını söylerken ‘Bu saldırı, Hrant Dink’in şahsında hepimize yapılmıştır, bizim birlikteliğimize ve istikrarımıza yöneliktir’ dedi.

Cumhurbaşkanı A. N. Sezer, Millet Meclisi başkanı da olayı kınayan açıklamalarda bulunurken, Marmara gazetesşi editörü Rober Haddeciyan, Ermeni toplumunun olaydan sarsıldığını belirtirken, Jamank gazetesinden, Istanbul’da bir ermeniye karşı benzeri vahşette bir eylemin tahmin edilemez olduğunu ve bunun Ermeni toplumu için bir sürpriz olduğu belirtildi.ç

Dün Kudüz’ten geri dönen Türkiye Ermenileri Patriği Mesrop II Mutafyan’ın olayı kınayan bir basın açıklaması yapacağı da kaydedildi.

Hrant Dink 1952 Malatya doğumlu idi. 1996 yılında Agos gazetesi baş redaktörlüğünü üstlenen Dink, yaptığı açıklamalardan ötürü, 2005 yılında ‘Türklüğe hakaret’ten 6 ay hapse mahkum edilmişti.

Hakob Çakıryan

Yorumlar kapatıldı.