İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Agos Gazetesi çalışanları: Acımız hiçbir şeyle mukayese edilemez

A.A

Agos Gazetesi çalışanları, Genel Yayın Yönetmenleri Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin duygularını, “Acımız hiçbir şeyle mukayese edilemez” şeklinde açıkladı.

Agos Gazetesinin internet sitesinde, Dink’in öldürülmesinin ardından normal yayına son verilerek, siyah fon üzerine yerleştirilen Hrant Dink fotoğrafının altında bir basın duyurusu yer aldı.

Gazete çalışanları, basın duyurusunda şunları kaydetti:
“Genel Yayın Yönetmenimiz, kardeşimiz, dostumuz, en can yakınımız Hrant Dink’i bilinçli ve alçakça bir cinayet sonucu kaybettik. Acımız hiçbir şeyle mukayese edilemez. Kendini hala insan hissedebilenlerin başı sağ olsun.”

Gazetenin internet sitesinde ayrıca, Hrant Dink’in biyografisine, kazandığı ödüllere, hakkında açılan davalara ve ölüm tehdidi aldığını belirttiği son yazılarına yer verildi. Dink’in Agos Gazetesinde 12 Ocak 2007’de yayınlanan ”Niçin Hedef Seçildim” ve bugün yayınlanan “Ruh Halimin Güvercin Tedirginliği” başlıklı yazıları da sitede yer aldı.

İnternet sitesinde yayınlanan biyografide, 1996’da birkaç arkadaşıyla birlikte ve dönemin Patriğinin teşviğiyle Agos Gazetesini kuran Dink’in, kuruluştan itibaren gazetenin genel yayın yönetmenliğini yaptığı kaydedildi.

Sitede, Dink’in kazandığı ödüllere de yer verildi. Hrant Dink’in 2005’te Türkiye İnsan Hakları Derneği tarafından verilen “Ayşe Nur Zarakolu Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülü”, 2006’da Alman Stern Dergisi Kurucusu Henri Nannen adına verilen “Düşünce Özgürlüğü ve Cesur Gazetecilik Ödülü”, Hollanda’da verilen ”Pen Award Fikir ve Düşünce Ödülü” ve Norveç’te verilen “Bjornson İnsan Hakları Ödülü”nü kazandığı belirtildi.

Yorumlar kapatıldı.