İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hrant Dink’e hain pusu

 

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, gazetesinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Dink’in başından ve boynundan üç kurşunla vurularak öldürüldüğü belirtiliyor. Gözaltına alınan iki kişi ise serbest bırakıldı.


Gazeteci Hrant Dink, Agos Gazetesi çıkışında kurşunlanarak öldürüldü.

NTV
Güncelleme: 21:12 TSİ 19 Ocak 2007 Cuma
İSTANBUL – Haftalık olarak Ermenice ve Türkçe olarak yayınlanan Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, Halaskargazi Caddesi üzerinde bulunan gazetenin çıkışında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin silahla saldırısına uğradı. Dink başından ve boynundan aldığı üç kurşunla olay yerinde hayatını kaybetti. Gözaltına alınan iki kişi sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Gazeteci Hrant Dink, Halaskargazi Caddesi üzerinde bulunan Agos Gazetesi’nin çıkışında uğradığı silahlı saldırıda başına ve boynuna aldığı üç kurşunla hayatını kaybetti.

Halaskargazi Caddesi üzerindeki gazete binasından çıkışı sırasında silahlı saldırı sonucu ölen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’e silahlı saldırıda bulunan kişinin, 18-19 yaşlarında, kot pantolonlu ve beyaz şapkalı olduğu bildirildi.

Polis, saldırganın yakalanması amacıyla bölgede, metro, otobüs ve vapur iskelelerinde güvenlik önlemleri aldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün tüm şubelerinde görevli polislerin mesaileri ikinci bir emre kadar durduruldu. 

EŞİ VE KIZI HASTANEYE KALDIRILDI
Uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Hrant Dink’in eşi ve kızı, sinir krizleri geçirmeleri üzerine hastaneye kaldırıldı. Olay yerine gelen Dink’in eşi Rakel ve kızı Sera, sinir krizi geçirdi. Anne ve kızı daha sonra bir ambulansla bindirilerek hastaneye götürüldü.

“KAPI ÖNÜNE ÇAĞRILDI”
Gazetenin Yayın Kurulu üyesi Serkis Seropyan, Dink’in yemek yedikten sonra bir kişi tarafından kapının önüne çağrıldığını belirterek, “Birisi kapının önünde başına 3 el kurşun sıkmış” dedi.

Olayın ardında güvenlik güçleri, olayın meydana geldiği gazetenin önünü kordon altına aldı. Saldırı sonucu ölen Dink’in üzeri örtülürken, olay yerinde 4 adet boş kovan olduğu görüldü.
Dünya cinayete tepkili

Bu arada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, olay yerine geldi. Hrant Dink’in ölürülmesinin ardından İstanbul Valisi Muammer Güler, DİSK Başkanı Süleyman Çelebi ve Genel Sekreter Musa Çam da gazete binasına geldi. 

“DİNK KORUMA TALEP ETMEDİ”
Başbakan Erdoğan, “Hrant Dink’in ölüm tehdidi aldığı ve koruma talebi olduğuna dair bir şey var mı sizde?” sorusu üzerine de “Emniyet teşkilatımız, bizden böyle bir koruma talebinde bulunmadığını söylüyor. Gerek valimiz gerekse İstanbul Emniyet Müdürümüzün verdiği cevap bu. ‘Şu ana kadar böyle bir şey bize gelmedi’ dendi. Bize ulaşan bilgi bu” dedi.

PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesini protesto etmek amacıyla Taksim’e kadar yürüyen grup, burada oturma eylemi başlattı.

Hrant Dink’in cenazesinin olay yerinden kaldırılmasının ardından, çeşitli sloganlar atarak Taksim’e kadar yürüyen gruptakiler, tramvay durağının yanında oturma eylemi yaptı.

Grup daha sonra Halaskargazi Caddesi’ndeki Agos Gazetesi’ne kadar yürüdü ve burada toplanarak cinayeti protesto eden sloganlar attı.

http://www.ntvmsnbc.com/news/397538.asp

Yorumlar kapatıldı.