İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yine ‘Türkiye’nin üyeliğine karşıyım’ dedi

Fransa’da iktidardaki Halk Hareketi Birliği’nin (UMP) lideri ve İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy, partisince cumhurbaşkanlığına resmen aday gösterilirken, delegelerin geçerli oylarının yüzde 98’inden fazlasını aldı.

Kongresini bugün toplayan UMP, cumhurbaşkanlığı için partinin tek adayı olan Sarkozy’nin kayıtlı delegelerin 233 bin 779’unun, yani yüzde 69,06’sının oyunu aldığını, oy kullananların yüzde 98,1’inin Sarkozy’nin adaylığına evet dediğini açıkladı.

Sarkozy de, UMP kongresinde yaptığı konuşmada, birlik çağrısında bulundu ve ”büyük ailenin farklılıkların toplamı olduğunu, herkesin birbirine saygı göstermesi gerektiğini” söyledi.

Kendisini destekleyenlere teşekkür eden Sarkozy, “başaramama hakkı olmadığını” belirtti.

Sarkozy, konuşmasında Türkiye’nin AB üyeliği konusuna değinirken de, ”Türkiye’nin Avrupa Birliğinde yeri olmadığı” görüşünü tekrarladı. “Avrupa’nın sınırları olması gerektiğini” söyleyen Sarkozy, “Avrupa’nın sınırsız genişlemesi halinde siyasi Avrupa birliğinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını” savundu.

Irak konusunda ise Sarkozy, ABD’nin Irak’taki savaşının “hata” olduğunu, savaşa karşı olan Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’ın “Fransa’yı gururlandırdığını”, bu nedenle Chirac’a saygı duyduğunu ifade etti.

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu Nisan, ikinci turu Mayıs ayında yapılacak.

Muhalefetteki Sosyalist Parti, daha önce delegeleri arasında yaptığı oylama sonucunda Segolene Royal’ı aday olarak belirlemişti.
http://www.stargazete.com/starextra/index.asp?haberID=44498

Yorumlar kapatıldı.