İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Talat Paşa Komitesi Toplantısı” sonuç bildirgesi

İstanbul – Yıldız Teknik Üniversitesi Senato Salonu’nda dün yapılan ve başkanlığını KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın yaptığı “Talat Paşa Komitesi Toplantısı”nın sonuç bildirgesi açıklandı.

Toplantı Yürütme Kurulundan yapılan yazılı açıklamaya göre, sonuç bildirgesinde, “ABD’nin, Irak ve Afganistan’da karşılaştığı yenilgi üzerine Türkiye üzerindeki baskılarını ağırlaştırdığı ve bu koşullarda Ermeni soykırımı yalanlarının Türkiye’ye karşı Kıbrıs ve Kerkük cephelerinde yürütülen harekatları desteklemek için yeniden devreye sokulduğu” belirtildi.

“Bu kapsamda, ABD Temsilciler Meclisi Uluslararası İlişkiler Komitesi’nde 15 Eylül 2005 günü kabul edilen ‘Ermeni Soykırımını Tanıma Kararı’nın Temsilciler Meclisi gündemine getirildiği” anımsatılan bildirgede, “Almanya’da ise Türk kökenli milletvekili Hakkı Keskin’e karşı Ermeni soykırımı yalanını kabul etmesi için bir Orta Çağ kampanyası başlatıldığı” kaydedildi.

Sonuç bildirgesinde, “yürütülen mücadelenin başarılarının da belirginleştiği ve Batı kamuoyunun artık tek yanlı, yalan bombardımanından kurtarıldığı” dile getirilerek, “Gerçekler, yayılmakta ve tartışılmaktadır. Almanya’daki yalan cephesi yarılmakta, Alman partileri, siyaset adamları ve aydınları arasında gerçekleri savunma eğilimi gelişmektedir” denildi.

Sonuç bildirgesinde, “Özellikle Ermeni devlet adamları, komutanları ve tarihçilerinin, 1. Dünya Savaşı gerçeklerini ortaya koyan rapor ve belgelerin yayınlanmasından sonra, Ermeni soykırımı yalanının artık sonunun gözüktüğünün kurulca saptandığı” ifade edilerek, şöyle denildi:

“Önümüzdeki başarı olanağını kesin sonuca ulaştırmak, bütün milleti ve devleti kucaklayan bir seferberliği gerekli kılmaktadır. Bu amaçla yürüteceğimiz yaygın ve etkili çalışmalara her alanda destek olmaları için, hükümeti, ilgili devlet kurumlarını, sendikaları ve özel girişimcileri göreve davet ediyoruz.”

Kaynak : Anadolu Ajansı

http://haber.tnn.net/haber_detay.asp?ID=1640624&cat=GEN

Yorumlar kapatıldı.