İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Keskin’e ‘soykırım’ kıskacı

 
BERLİN
Federal Meclis Sol Parti milletvekili Hakkı Keskin, sözde Ermeni soykırımını kabul etmediği için Almanya kamuoyunda baskı altında. Keskin’in Ermeni sorununun Türkiye, Ermenistan ve diğer ülkelerden gelen bilim adamları tarafından oluşturulacak ortak bir komisyonda ele alınması görüşü, Alman medyasında “Türk hükümetinin resmi tezi” olarak değerlendirilirken, Keskin “soykırım inkarcısı” suçlamalarına maruz kaldı. Keskin’in Sol Parti’den milletvekili adayı olduğu dönemlerde başlayan suçlamalar son hafta içinde kampanyaya dönüştü. Hıristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) Federal Meclis Sürülenler Kaçaklar ve Göçmenler Komisyonu Başkanı Jochen Konrad Fromme, yayımladığı basın bildirisinde “Sol Parti soykırımı inkar eden Hakkı Keskin’i uyarmalı ve soyıkırımı şartsız kabul etmesi için çağı yapmalıdır” dedi.

GERÇEKLER!

Fromme, Alman Meclisi’nin 2005 yılında Ermenilere katliam yapıldığı yönünde bir karar aldığını belirterek “Osmanlı İmparatorluğu zamanında 2 milyonun üzerinde Ermeni’nin sürgün ve katliamlarda yokedildiğinin asla tartışılmaz bir gerçek” olduğunu iddia etti. Federal Meclis Yeşiller Grub Başkanı Fritz Kuhn da, Sol Parti’nin bir zamanlar Alman Krallığı’nın “gaddar Türk rejimine” verdiği destekle aynı tavrı sergilediğini belirterek, “Sol Parti Türk milliyetçi oyları kazanabilmek için Keskin’le siyasi ve ahlaki duruş ayaklar altına alınıyor’ şeklinde bir açıklama yaptı. Keskin’e destek veren Federal Meclis Sol Parti Grup Başkan Yardımcısı Bodo Ramelow ise, Ermeni Cemaat’ini “bilimsel temele dayalı bir tartışmayı tabulaştırmak istemekle” suçladı. Ramelow Keskin’in şahsi görüşlerinin “grup kararı” ile yasaklanamayacağını vurguladı. Öte yandan Almanya’daki Türk dernek ve kurumları da ortak bir basın bildirisi yayımlayarak Keskin’e destek çıktı.

Bugün siyasiler yarın memurlar

Sol Parti Milletvekili Keskin kampanyada asıl hedefin konunun yeniden Federal Meclis’e taşınması olduğunu ve kendisinin sadece bir neden olduğunu söyledi. Almanya’da yayımlanan çeşitli Türk gazetelerine konuşan Keskin, bu gibi kampanyalarla Avrupa’daki Türklerin siyasi katılımının engellendiğini Hollanda ve Belçika’da benzeri olayların yaşandığını hatırtarak, “Bugün bunu siyasi katılımı engellemek için yapıyorlar. Korkum, yarın bunu memur ve bilim adamı olacak Türklere de dayatmaları” şeklinde bir ifade kullandı.

http://www.yenisafak.com.tr/dunya/?t=10.01.2007&q=1&c=4&i=23704&Keskine/soyk%FDr%FDm/k%FDskac%FD

Yorumlar kapatıldı.