İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan elçisi ikinci vetoyu yedi

 

ABD Başkanı Bush’un Ermenistan Büyükelçisi adayı gösterdiği Hoagland, “soykırımı tanımadığı için” Ermeni lobisinin güçlü ismi Senatör Menendez tarafından dün bir kez daha veto edildi.

ABD’de Kongre seçimlerinden Demokratlar’ın zaferle çıkması en çok Ermeniler’in elini güçlendirdi. Kısa süre içinde Kongre’ye ABD’nin 1912 olaylarını “soykırım” olarak tanıması yönünde yasa teklifi sunmayı planlayan Demokratlar bir yandan da ABD’nin Erivan Büyükelçisi seçimlerinde dişlerini gösteriyor. Bush’un büyükelçi olarak atamak istediği deneyimli diplomat Richard Hoagland’ın ataması bir kez daha Demokratlar yüzünden engellendi.

“DİL SÜRÇMESİ DEĞİL”
Hoagland’ın olayları “soykırım” olarak nitelememesi yüzünden büyükelçi koltuğuna oturmasını engellemek için Ermeni lobisinin en güçlü isimlerinden Senatör Robert Menendez,Hoagland’ın adaylığını ikinci kez “veto etti”… Ülke yasalarına göre aday gösterilen ve Senato Dış İlişkiler Komitesi’nden de onay alan bir büyükelçinin ataması, bir senatör tarafından veto edilebiliyor. Veto kalkıncaya kadar da elçi resmen görevine başlayamıyor. Ermeni olaylarını “soykırım” olarak nitelendirdiği için Azerbaycan ve Türkiye’nin tepkileri arasında merkeze çekilen eski Erivan Büyükelçisi John Evans da Los Angeles Times gazetesine verdiği röportajda, “Ermeni soykırımı ifadesini kullanmam basit bir dil sürçmesi değildi” diye konuştu. 

http://www.sabah.com.tr/2007/01/12/dun114.html

Yorumlar kapatıldı.