İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bush Erivan Büyükelçiliği’nde ısrarlı

 
NTV
Güncelleme: 13:32 TSİ 10 Ocak 2007 Çarşamba
WASHINGTON/ERİVAN – Richard Hoagland, yaklaşık 7 ay önce Senato Dış İlişkiler Komitesi oturumunda Ermeni olaylarını soykırım olarak nitelendirmemekte ısrar edince Ermeni lobisinin hışmına uğramıştı.

Ardından Ermeni lobisi mensubu Demokrat Senatör Robert Menendez, Hoagland’ın büyükelçiliğini veto etmişti. Kasım seçimlerinde belirlenen yeni Kongre geçen hafta göreve başlayınca Bush’un, Erivan Büyükelçiliği için yeniden atama yapması gerekti.

Bush, Ermenilerin itirazına karşın, Hoagland’ı yeniden bu göreve aday gösterdi.

Kongre’nin alt kanadı Temsilciler Meclisi’ne sunulması planlanan yeni soykırım tasarısı metni de, imza toplanması amacıyla milletvekilleri arasında dolaştırılmaya başladı.

Tasarının, gelecek iki hafta içinde son haline ulaştırılarak Temsilciler Meclisi’ne resmen sunulması bekleniyor.

Bu arada Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan, Ermeni soykırımı iddialarının tanınması için 2007’de ABD ve Fransa’da önemli gelişmeler beklediklerini söyledi.

Oskanyan, Ermenistan’ın dış politikasında soykırımın tanınmasının öncelikli olarak yer almasının, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesine yardımcı olmadığını; ancak engel de oluşturmadığını savundu. Oskanyan, 2006 yılında Türk-Ermeni ilişkilerinde Türkiye’nin politikası nedeniyle önemli bir gelişme olmadığını ileri sürdü.

Yorumlar kapatıldı.