İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Agos’un Makalesine Dört Suçlamalı Soruşturma

 
Eyüp Başsavcılığı, Recep Akkuş’un şikayetiyle, bir yazısında Hrant Dink’e dava açılmasına tepki gösteren “Agos” gazetesi yazarı Taner Akçam, sorumlu müdürü Arat Dink ve gazete imtiyaz sahibi Serkis Seropyan hakkında soruşturma başlattı.

——————————————————————————–
BİA Haber Merkezi
08/01/2007 Erol ÖNDEROĞLU
——————————————————————————–
BİA (İstanbul) – Haftalık Ermenice ve Türkçe yayımlanan “Agos” gazetesi yazarlarına ve yetkililerine yönelik dava ve soruşturmalara bir yenisi daha eklendi.

Eyüp Cumhuriyet Başsavcılığı, Recep Akkuş adlı bir kişinin şikayeti üzerine gazetenin yazarı Taner Akçam’ın bir yazı nedeniyle yazar Akçam, sorumlu yazı işleri müdürü Arat Dink ve gazete imtiyaz sahibi Serkis Seropyan hakkında soruşturma başlattı.

Bir makaleyle “aşağılama, tahrik, övme”

Eyüp Savcılığı’nın talebiyle Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada Arat Dink ve Serkis Seropyan’ın Ceza Yasası’ nın (TCK) 330/1, 214, 215 ve 216. maddelerinde belirtilen suçları işledikleri iddia ediliyor.

Akçam, Dink ve Seropyan hakkında soruşturma, “Türklüğü aşağılamak, suç işlemeye tahrik, suçu ve suçluyu övme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılamak” iddiasıyla yürütülüyor.

Gazeteciler Arat Dink ve Sarkis Seropyan’ın bugünlerde Şişli Cumhuriyet Savcılığı’na giderek ifade vermeleri bekleniyor.

Gazetenin soruşturma konusu edilen 6 Kasım 006 tarihli sayısında Akçam, “Hrant Dink, 301 ve bir suç duyurusu” başlıklı bir yazısına yer vermişti. Söz konusu yazıda Akçam, 1915-1917 döneminde yaşananları soykırım olarak görmesine karşın kendisi hakkında değil, bir mülakatta sorulan bir soru üzerine buna inandığını ifade eden Hrant Dink hakkında dava açılmasına tepki gösteriyor.

Akçam, makalesini okuyan herkesi Hrant Dink’in işlediği iddia edilen suça ortak olmaya çağırmıştı.

Recep Akkuş’ın ilk şikayeti değil

Şikayetçi Recep Akkuş’un adı, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk hakkında, 17 Aralık’ta İstanbul Taksim’de katıldığı bir toplantıda, Türk ordusu ve Türk yargısını aşağıladığı gerekçesiyle Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilen bir şikayette de geçmişti.

Aynı kişi, Ermeni Kiliseleri lideri Karekin II hakkında da, Türkiye ziyaretinde yaptığı basın toplantısında sarfettiği sözler nedeniyle suç duyurusunda bulunmuştu. (EÖ/KÖ) 

http://www.bianet.org/2007/01/08/89949.htm

Yorumlar kapatıldı.