İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çift başlı yılan sahnede!

 
Patrik Bartholomeos, Avrupa Konseyi’nde kürsüye ekümenik sıfatıyla çıkıp konuşma yapacak

——————————————————————————–

Örtülü destek
Eskİ Meclis Başkan Vekili Uluç Gürkan, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türk Grubu Başkanı Murat Mercan’ın, Bartholomeos’un dini kisveyle konuşmasına ses çıkarmadığını açıkladı. Gürkan, bunun Lozan’dan bu yana izlenen politikalara aykırı olduğunu ve Lozan’ın bir yerden de olsa delinmesi anlamına geleceğini söyledi.

Çift başlı yılan sahnede!
Fener papazı Bartholomeos ve ekibi dün yine sokak ortasında ayin düzenledi. Zangoçuna kadar bütün kilise takımı dini kıyafetlerle sokakta dolaşarak yasaları çiğnedi, yetkililer (!) seyretti. Papaz efendi ve ekibi Haliç’e attıkları haçı çıkaran gençleri şaraplı ekmekle kutsayıp şov yaptı…

AVRUPA PARLAMANTOSU BARTHOLOMEOS’U DAVET ETTİ, AKP’Lİ MURAT MERCAN SEYİRCİ!

Papaz yasa
tanımıyor

Meclis eski Başkan Vekili Uluç Gürkan, Fener Patriği Bartholomeos’un 22 Ocak’ta Avrupa Parlamentosu’da ‘Ekümenik’ sıfatıyla bir konuşma yapacağını belirterek, Dışişleri Bakanlığı’nın olayları sessiz kaldığını söyledi.

Eski Meclis Başkan Vekili Uluç Gürkan’dan ekümeniklikle ilgili uyarı geldi. Gürkan, yaptığı açıklamada Fener-Rum Patriği Bartholomeos’un 22 Ocak’ta Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde ‘Ekümenik’ sıfatıyla bir konuşma yapacağını hatırlattı. Gürkan, Türkiye’nin laik bir ülke olduğunun ve kimseye dini bir sıfat vermediğinin vurgulanması gerektiğini söyledi.

Kabul edilemez
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türk Grubu Başkanı Murat Mercan’ın, Türkiye’de Patriği’nin ‘Ekümenik’sıfatı kullanmadığı yönünde bir itirazı olmadığını savunan Gürkan, bunun ‘Ekümenik’ sıfatının da dolaylı olarak kabul edildiği anlamına geldiğini ifade etti. Ekümenik sıfatını kabul etmeyen Rusya ve Bulgaristan gibi ülkelerle de işbirliği yapılması gerektiğini ifade eden Gürkan, “Bu ülkelerle birlikte bu emrivakiye karşı çıkılması gerekir” dedi. Gürkan, bütün bunlar olurken Türk Grubu Başkanı AKP’li Murat Mercan ve Dışişleri Bakanlığı’nın olayları görmezden gelerek, oldu bittiye getirdiğini, bunun kabul edilir olmadığını söyledi. Gürkan, Türk Grubu Başkanı’nın Genel Kurul başlamadan bu eksikliği telafi etmesi gerektiğini vurguladı.

Lozan deliniyor
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Rene van der Linden’in bir süre önce yaptığı Türkiye ziyaretinde havaalanında mahsur kaldığı yönünde haberler olduğunu hatırlatan Gürkan, Linden’in Patrik Bartholomeos ile Havalanında görüşerek onu konuşma yapmak üzere davet ettiğine dair duyumlar olduğunu, bunun gerçek olması halinde durumun daha da vahim olacağını kaydetti. Gürkan, bunun Lozan’dan bu yana izlenen politikalara aykırı olduğunu ve Lozan’ın bir yerden de olsa delinmesi anlamına geleceğini söyledi. (ANKA)

Haliç’te ‘Haç çıkarma’ şovu
Hristiyan inancına göre Hazreti İsa’nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıldönümü, Fener Rum Patrikhanesi’nde düzenlenen ayın ve denizden haç çıkarma töreni yapıldı. Dün sabah saatlerinden itibaren Balat’taki Fener Rum Patrikhanesi’ne gelen Hristiyanlar, burada düzenlenen ayine katıldı. Ayinin ardından Bartholomeos ve cemaat ve din adamlarının oluşturduğu kortej, patrikhaneden çıkarak ilahiler eşliğinde Fener İskelesi’ne geldi. Burada, Bartholomeos’un Haliç sularına attığı haçı çıkarmak için 3 genç denize atladı. Haça ilk ulaşan Mario Karinas adlı genç oldu. Karinas daha sonra haçı Bartholomeos’a götürdü. Gençler, Bartholomeos tarafından tek tek tebrik edildi. Bu arada, patrikhanedeki ayin sırasında, denizden haç çıkarma töreninin yapıldığı yere uzak bir noktada, bir grup vatandaş, basın açıklaması yaparak, törenleri protesto etti. Açıklamanın ardından grup, olaysız şekilde dağıldı.

Anayasa’ya aykırı
Fener Patriği’nin kilise görevlileri ile dini kıyafetlerle sokağa çıkması Anayasa’nın 2. maddesinde düzenlenen ’laik devlet’ilkesine aykırı. Söz konusu kanunun 1. Maddesi uyarınca ise ‘ruhani kıyafetleriyle mahbet ve ayin haricinde sokaklarda dolaşmaları ve tören yapmaları ibadette bulunmaları suçtur. Buna göre ilgili kişiler ’Kabahatler yasasının’ 42.maddesi uyarınca cezalandırılmaları gerekmektedir.’

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/newsdetail.asp?NewsID=4787

Yorumlar kapatıldı.