İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hz. İsa’nın vaftiz edilişi kutlandı

Hıristiyan inancına göre Hazreti İsa’nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıldönümü, Fener Rum Patrikhanesi’nde düzenlenen ayın ve denizden haç çıkarma töreniyle kutlandı. İsa peygamberin vaftiz edilişinin yıldönümü dolayısıyla, sabah saatlerinden itibaren Balat’taki Fener Rum Patrikhanesi’ne gelen Hıristiyan vatandaşlar, burada düzenlenen ayine katılarak, mum yakıp dua ettiler.İsa peygamberin vaftiz edilişinin yıldönümü dolayısıyla, sabah saatlerinden itibaren Balat’taki Fener Rum Patrikhanesi’ne gelen Hıristiyan vatandaşlar, burada düzenlenen ayine katılarak, mum yakıp dua ettiler.

Fener Rum Patriği Bartholomeos tarafından yönetilen ayinin ardından, cemaat ve din adamlarının oluşturduğu kortej, patrikhaneden çıkarak dualar eşliğinde Fener İskelesi’ne geldi. Burada, Bartholomeos’un Haliç sularına attığı haçı çıkarmak için 3 genç denize atladı. Su üstündeki haça ilk ulaşan Mario Karinas adlı genç oldu. Eline aldığı haçı önce kendisi öpen Karinas, daha sonra arkadaşlarına da öptürdü. Karinas daha sonra haçı Bartholomeos’a götürdü. Gençler, Bartholomeos tarafından tek tek tebrik edildi. Ayin ve haç çıkarma töreni nedeniyle polis tarafından patrikhane çevresinde güvenlik önlemleri alındı, yol bir süre trafiğe kapatıldı.

Törenleri çok sayıda yabancı basın mensubu da izledi. Bu arada, patrikhanedeki ayin sırasında,
denizden haç çıkarma töreninin yapıldığı yere uzak bir noktada, bir grup, basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından grup, olaysız şekilde dağıldı.
http://www.hurriyet.com.tr/sondakika/5730892.asp?m=1&gid=112&srid=3435&oid=2

Yorumlar kapatıldı.