İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ÇOCUKLARA NOEL BABA ZİYARETİ

 

İstanbul’daki 17 Ermeni azınlık cemaat okullarından yaklaşık 600 öğrenci, 1 Ocak 2007, Pazartesi, saat 16:00’da Surp Asdvadzadzin (Meryem Ana) Patriklik Merkez Kilisesi’nin Bezciyan Salonu’nda bir araya gelerek Yılbaşı’nı kutladı.

Program, Peder Dırtad Uzunyan ve Kitabı Mukaddes Şirketi tarafından ortaklaşa hazırlanan ve Rab İsa Mesih’in Kutlu Doğuşu’nu konu alan multimedya gösterisiyle başladı. Ardından, Patrik II. Mesrob Hazretleri, çocukların coşku dolu tezahüratı eşliğinde salona girdi ve podyum üzerindeki tahtta yerini aldı. Patrik Hazretlerine Başepiskopos Aram Ateşyan, Rahip Zadig Babigyan, Rahip Zakeos Ohanyan ve Peder Dırtad Uzunyan refakat ettiler.

Özel Pangaltı Mhitaryan İlköğretim Okulu Korosu’nun başarıyla Ermenice, Almanca, Fransızca, İtalyanca ve İngilizce olarak seslendirdikleri Noel şarkılarından sonra, Özel Şişli Karagözyan İlköğretim Okulu Dans Grubu da başarıyla modern dans örnekleri sundu.

Özel Kumkapı Bezciyan İlköğretim Okulu’ndan bir kız öğrenci İstanbullu Ermeni şair Zahrad’ın (Zareh Yaldızcıyan) Yılbaşı konulu şiirini başarıyla okuduktan sonra, her okuldan ikişer veya üçer öğrenci Patrik Hazretlerine yaklaşarak kendisine kendi elişleri olan Noel armağanları sundular.

Öğrencilere yönelik bir konuşma yapan Patrik Hazretleri, 2007 yılını ve birkaç gün sonra kutlanacak olan Kutlu Doğuş Bayramı’nı kutladı. Yılbaşı’nı kutlarken, aslında Rab İsa Mesih’in doğumunun kutlandığını öğrencilere anımsatan Patrik Hazretleri, bugün dünyanın büyük bir bölümünde Miladi Takvim’in kutlandığını hatırlattı. Patrik Hazretleri, öğrencilere 2007 yılında derslerinde başarılar diledi, kendilerini sürekli geliştirmelerini istedi, aileleri, akranları ve öğretmenleriyle uyum içersinde olmalarını beklediğini söyledi.

Daha sonra, tüm öğrenciler, Patrik Hazretleriyle birlikte dua ederek, Allah’tan kendilerini, velilerini, öğretmenlerini ve cemaati lütuflarla donatmasını istediler.

Patrik Hazretleri, öğrencilere Noel Baba’nın aslında efsane olmadığını, gerçekten Akdeniz Bölgemiz’de yaşamış olan büyük bir aziz olduğunu hatırlattı. Mucizeler yarattığı söylenen Aziz Nikolas (Surp Nigoğayos), M.S. 3. yüzyılda antik Likya eyaletinin Patara kentinde doğdu. Babasının adı Epifan, annesinin adıysa Nina’ydı. Bugünkü Antalya Valiliği’ne bağlı Demre ilçesinin Episkoposluk görevini üstlendi. Myra (Demre) Episkoposu sıfatıyla, Evrensel İznik Konsili’ne katılan ruhani reislerden biriydi. Yoksulların ve çocukların, denizcilerin ve yolcuların şefaatçi azizi olarak tanınır.

Az sonra, Noel Baba, çocukların coşkulu tezahüratı eşliğinde salona girdi. Patrik Hazretleri, Noel Baba’yla kucaklaşarak öpüştükten, tahtı Noel Baba’ya teslim ederek, öğrencileri selamladıktan sonra salondan ayrıldı.

Noel Baba, öğrencilere armağanlarını dağıttıktan sonra, çocuklarla birlikte yaklaşık 20 dakika süreyle dans etti. DJ’lik görevini cemaatimizin ünlü şantörü Bartev Garyan üstlenmişti.

Noel Baba, daha sonra, Patriklik binasını da ziyaret ederek, Patrik Hazretleriyle birlikte, Patriklik personelinin çocuklarına armağanlar dağıttı. 

http://www.lraper.org/main.aspx?Action=DisplayNews&NewsCode=N000001764&Lang=TR

Yorumlar kapatıldı.