İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD’li Ermenilerden yasa kampanyası

3 Ocak, 2007 10:08:00 (TSİ)

Amerikan Ermeni Ulusal Komitesi, ‘Ermeni soykırımı’ iddialarının ABD Kongresi tarafından tanınması için kampanya başlattı. Komite, ‘soykırım tasarısı’nın, Ermenilerin ‘soykırım’ın yıldönümü olarak gördüğü 24 Nisan’da kabul edilmesini planlıyor.

Amerikan Ermeni Ulusal Komitesi, ABD’deki Ermenilere, bulundukları bölgedeki Kongre üyesine mektup yazarak, Kongre’ye sunulacak yeni Ermeni tasarısının desteklenmesi çağrısında bulundu.

Mektupta, ‘Ermeni soykırımı’ tasarısının kısa süre içinde Kongre’ye sunulacağı belirtildi ve “Tasarının Kongre’den geçmesi için belki de 10 yıldır ilk defa bu kadar şansımız yüksek” ifadesine yer verildi.

7 Kasım seçimlerinde Temsilciler Meclisi Başkanı seçilen Nancy Pelosi, Ermenilere, soykırım iddialarını tanıyan bir tasarının geçirilmesi sözü vermişti.

Kongre’ye geçen yıl sunulan ‘soykırım’ tasarısı, Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Partili Başkanı tarafından engellenmişti.

Bu göreve Pelosi’nin gelmesiyle Kongre’ye sunulan yeni bir tasarının Temsilciler Meclisi’nde kabul edilme olasılığının arttığı belirtiliyor. 

http://www.cnnturk.com/DUNYA/haber_detay.asp?PID=319&haberID=281422

Yorumlar kapatıldı.