İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

MARSİLYA’DA HAGOP HAGOPYAN SERGİSİ

Uluslararsı sanat çevrelerinde beğeni ve dikkati çeken ressam Hagop Hagopyan’ın eserleri içeren bir bireysel sergi, Bush de Roni eyalet valiliği ve ‘Sahak-Mesrop’ Ermeni Kültür Merkezi’nin girişimiyle, 9 Ocak’ta Marsilya kenti Eyalet Kütüphanesi Modern binasında açılacak.

Çoğunluğu natürmort ve peyzajdan oluşan toplam 33 eserin 26’sı yağlıboya ve 7’si akvarelden oluşmakta. Sergi açılışına davet edilen Hagop Hagopyan ve eşi Paris’e hareket ederken, çoğunluğu Erivan’dan götürülecek olan eserler, ressamın erken dönem yapıtlarını içermekte. Bu eserlerde Kırım sonrası ilk neslin psikolojisini de anlamak mümkün.

Hagop Hagopyan’ın eserleri bu yıl Mart ayında, 3 ay süreyle Los Angelos Halk Sanatları Müzesi’nde (HSM) sergilenmişti. Sergi önerisi ve eserlerin tematik seçimi LA HSM tarfından yapılırken, H. Hagopyan benzeri prestijli müzede sergilenen ilk Ermeni ressam aynı zamanda.

Aldığımız bir diğer bilgiye göre ise ‘Sarkis Haçents’ yayınevi üstadın makale ve denemelerini içeren yaklaşık 500 sayfalık bir eseri basıma hazırladı. Eser edebiyat uzmanı Yuri Haçatryan tarfından hazırlandı.

Melanya Badalyan

Yorumlar kapatıldı.