İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gücü müzik notasına yetti

11 askerimizin başına çuval geçiren ABD’ye nota verilmesini isteyenleri, “Ne notası veriyorsun, müzik notası mı?”diye tersleyen Erdoğan, sıra Azerbaycan’a gelince böyle demedi…

——————————————————————————–

Dışişleri Bakanlığı, Ermeni asıllı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Bedikyan’ın
kötü muameleye uğrayıp sınırdışı edildiği iddiasıyla Bakü’ye çifte nota verdi

AKP hükümetinin dış politikada uyguladığı çifte standart vatandaşları şaşırttı. Başbakan Tayyip Erdoğan, Süleymaniye’de 11 Türk askerinin başına çuval geçiren ABD’ye nota verilmesini isteyenleri, “Bir olay olduğunda pat diye onun üzerine atlanmaz. Bizim bir devlet tecrübemiz var. Ne notası veriyorsun? Müzik notası mı? İki ortak arasında dargınlık olduğu zaman, bu dargınlığı nasıl gideririz, ona çalışılır…” demişti.

Olay çıkabilir endişesi…
BaŞbakan Erdoğan, sıra Azerbaycan’a gelince aynı tavrı takınmadı. Ermeni asıllı vatandaşımız piyanist Burak Bedikyan’ın kötü muamele görerek sınırdışı edildiği iddiası üzerine harekete geçen Dışişleri Bakanlığı, Bakü’ye çifte nota vererek bilgi istedi. Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçiliği’nden bir yetkili, “Azerbaycan ile Ermenistan savaş halinde. Bedikyan isminin 10-15 bin kişinin izlediği bir konser sırasında anons edilmesi olay yaratabilirdi” diyerek savunma yaptı.

Burak Bedikyan, Sertab Erener’le birlikte 19 Aralık’ta konser vermek üzere gittiği Bakü’den İstanbul’a geri dönmek zorunda bırakıldığını ve kötü muamelede bulunulduğunu iddia etti.

Amerikalılar, işgal ettikleri Irak’ta direnişçi diye göz altına aldığı herke-sin başına çuval geçirip zindanlarda sorguya alıyor.

Çuvalda neredeydin
Türk askerinin başına çuval geçirilince Amerika’ya nota verelim diyenleri “Ne notası verelim, müzik notası mı?” diye azarlayan Başbakan Tayyip Erdoğan Azerbaycan’a aslan kesildi

4 Temmuz 2003 tarihinde 11 Türk askerinin peşmerge destekli ABD askerleri tarafından gözaltına alınmasının ardından hükümete ‘Washington’a nota verilim’ diyenlere “Bir olay olduğunda pat diye onun üzerine atlanmaz. Bizim bir devlet tecrübemiz var. Ne notası veriyorsun? Müzik notası mı? Olayı teşhis edeceksin, verilmesi neyse ondan sonra verirsin. İki tane ortak arasında dargınlık olduğu zaman, bu dargınlığı nasıl gideririz, ona çalışılır. Ortak, (yanlış yapıldı) diye ortaklığı bozmaz” ifadeleriyle çıkışan Başbakan Erdoğan söz konusu Azerbaycan olunca farklı davrandı.

Soruşturulmaya başlandı
Ermeni asıllı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı piyanist Burak Bedikyan’ın Azerbaycan’dan kötü muamele görerek sınırdışı edildiği iddiası üzerine harekete geçen Dışişleri Bakanlığı, Bakü’ye çifte nota vererek bilgi istedi. Bedikyan’ın “Azerbaycan’a alınmadığı ve kendisine kötü davranıldığı” yönünde yazılı şikayette bulunduğunu kaydederek konuya ilişkin bilgi veren Dışişleri Bakanlığı kaynakları, başvurunun değerlendirmeye alındığını ve konunun Azerbaycan makamları nezdinde soruşturulmaya başlandığını ifade ettiler.

Olay çıkabilirdi!
Azerbaycan ise Bedikyan’ın sınırdışı edilmesine gerekçe olarak, önceden vize almamasını gösterdi. NTV’ye konuşan Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçiliği’nden bir yetkili, Bedikyan’a Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmasına rağmen sınır kapısında vize verilmemesi konusunda ise, “Azerbaycan ile Ermenistan savaş halinde. Bedikyan isminin 10-15 bin kişinin izlediği bir konser sırasında anons edilmesi olay yaratabilirdi” dedi.

Azerbaycan’a konser vermeye gitmişti
Burak Bedikyan’ın, ” Sertab Erener ve ekibiyle birlikte 19 Aralık’ta konser vermek üzere gittiği Bakü’den İstanbul’a geri dönmek zorunda bırakıldığı
ve kendisine, Türk vatandaşı olmasına karşın Ermeni asıllı olduğu gerekçesiyle kötü muamelede bulunulduğunu iddia ettiği belirtiliyor.

Süleymaniye’de ne olmuştu?
4 Temmuz 2003’te Irak’ın Süleymaniye kentindeki irtibat bürosunda görevli 11 Türk Özel Harekât Timi askeri 100 kadar ABD askeri tarafından kafalarına çuval geçilirip elleri de arkadan bağlanarak gözaltına alınmıştı. Tim’in konuşlandığı binayı da adeta yağmalayan ABD askerleri daha sonra 11 Mehmetçiği insanlık dışı metotlarla Bağdat’a götürmüşlerdi. Olayın hemen ardından açıklama yapan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ise üstü kapalı olarak Washington yönetimini savunan şu cümleleri sarfetmişti: “Bu Tim, bundan 7 yıl önce Barzani ve Talabani güçlerinin aralarını bulmak için orada bulunuyordu. Amerikan otoritelerinin de o timden haberi vardı. Ben olayın lokal olduğuna inanıyorum. Bu olay Washington’un bilgisi dahilinde olmamıştır. ABD’nin Irak sorumlusunun da bize söylendiğine göre bu olaydan bilgisi yokmuş. Bu işi yapanlar hakkında işlem yapılmasını istedik. Öğrendiğimiz kadarıyla 100- 150 Amerikalı asker, 11 kişilik timimizin bulunduğu binayı sarmış, daha sonra askerlerimizi gözaltına almış ve aramaya yaparken de içeriye bayağı zarar vermişler.” Operasyon, Türk özel birliklerinin Türkmenlerle yakın ilişki kurmasından rahatsız olan peşmergelerin ihbarı sonucu gerçekleşmişti. Yine onlar tarafından Türk askerlerinin Kerkük’ün Kürt valisine suikat hazırlığında olduğu iddia edilmişti.

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/newsdetail.asp?NewsID=4728

Yorumlar kapatıldı.