İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa: Dünyanın kurtarıcısı İsa

Katoliklerin ruhani lideri Papa 16. Benedikt, yaptığı Noel konuşmasında dünyanın Hazreti İsa tarafından kurtarılmaya muhtaç olduğunu söyledi.

NTV-MSNBC
Güncelleme: 16:50 TSİ 26 Aralık 2006 Salı
VATİKAN – Dünya genelinde milyonlarca Hıristiyan, Noel Yortusu’nu kutluyor. Vatikan’da Aziz Petrus Meydanı’ndan Katolik dünyasına seslenen Papa 16. Benedikt, Tanrı’nın insanlığın kurtuluşu için Beytüllahim’de Meryem’den doğarak İsa suretinde yeryüzüne inişinin kutlandığını belirterek, “Umutsuzluk içerisindeki günümüz insanlığının da derinliklerinden, kurtarılmak için yardım çağrısı yükselmekte” dedi.

İnsanlığın kurtuluş gereksiniminin üçüncü bin yılda da sürdüğünü belirten 16. Benedikt, Hristiyanlık inancını tüm dünyaya yaymak durumunda olduklarını ifade etti ve “Mesih, dünyanın kurtarıcısıdır” dedi.

Noel konuşmasında Ortadoğu’daki sorunlara da değinen Papa, “İsrailliler ve Filistinliler arasındaki diyaloğun tekrar başlamasını da -Hazreti İsa’yı kastederek- Beytüllahimli ilahi çocuğa havale ediyorum” dedi.

Papa, Irak’ta yaşanan şiddetin sona ermesini de diledi. Dünyada bir tüketim çağının yaşandığını söyleyen Papa 16. Benedikt, yoksulların, açların, terör eylemlerinin ve savaşların görmezden gelindiğini kaydetti.

Papa, başka gezegenlere ulaşsa da, insanların tanrısız yaşayamayacağı yorumunda bulundu.

16. Benedikt, konuşmasının sonunda, dinleyicilerinin Noel yortusunu kutlamak için 62 ayrı dil kullandı. Papa’nın kullandığı diller arasında Türkçe de yer aldı. 16. Benedikt, Türkçe kutlama mesajında, “Noel bayramı kutlu olsun” dedi.

http://www.ntvmsnbc.com/news/395275.asp

Yorumlar kapatıldı.