İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sertab Erener’le birlikte Azerbaycan’a konsere giden Ermeni piyanisti, geri gönderdiler

Sertab Erener’le birlikte Azerbaycan’a giden piyanist Burak Bedikyan, Türkiye’ye geri gönderildi. Bedikyan, Ermeni kökenli olduğu için kötü muameleye maruz kaldığını iddia etti

Milliyet gazetesinden ŞÜKRAN PAKKAN’ın haberine göre, saatlerce havalimanında bekletilen, tuvalete gitmesine bile izin verilmeyen Bedikyan, ilk uçakla Türkiye’ye geri gönderildi. Bedikyan, bunların Ermeni olduğu için yapıldığını öne sürdü.

Olay, Erener’in AzerCell’in gecesi için Gülistan Sarayı’nda sahne almak üzere gittiği Bakü’de meydana geldi.

THY’nin 19 Aralık Salı günü saat 23.10’da kalkan seferiyle Bakü’ye uçan ekip, VIP salonuna alındı. Ekip beklerken öncelik verilen Erener giriş işlemleri yapılarak oteline gönderildi. Sıra Bedikyan’a geldiğinde Türkiye’de saatler 02.30’du. Pasaport görevlisi, Bedikyan’a önce “adını soyadını”, ardından “hangi milletten olduğu”nu sordu.

Bedikyan’ın iddiasına göre, “Türk vatandaşı olduğunu” belirtip Ermeni asıllı olduğunu söylemesiyle saatler süren işkence başladı. 4 saat kimseyle görüştürülmeyen ve tek başına bir odada tutulan Bedikyan, sabah saat 05.30’daki THY uçağına bindirilerek İstanbul’a gönderildi.

Türkiye’ye döner dönmez durumu Dışişleri Bakanlığı’na bildiren Burak Bedikyan yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Görevliye Türk vatandaşı olduğumu, baba tarafından Ermeni asıllı olduğumu söyledim. Beni havaalanının farklı bir girişine götürdüler. Yarım saat pasaport ve kimliğime el koyarak sorgu odası gibi bir yerde beklettiler.

Anladığım sözcükler ‘Hıristiyan’ ve ‘Ermeni’ydi. Tekrar tekrar baba adımı, milliyetimi, doğum yerimi sordular. Soru sorduğumda, kaba ve saldırgan bir şekilde azarlayıp bağırarak üzerime yürüdüler. Telefon etmeme izin verilmediği gibi su verilmedi, tuvalete gidemedim. En sonunda Türkçe konuşan biri bana sınır dışı edilerek İstanbul’a gönderileceğimi söyledi.”

İtiraz ettiğinde ilk uçakla herhangi bir yere gönderilmekle tehdit edildiğini vurgulayan Burak Bedikyan, “Bu ırkçı tavrı bir insanlık ayıbı olarak kınıyorum” dedi.

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, konuyla ilgili olarak araştırma başlatıldığını söyleyerek, Azeri yetkililerin keyfi bir uygulama yapmış gibi göründüğünü söyledi.

http://www.nethaber.com/NewsDetails.aspx?id=7407

Yorumlar kapatıldı.