İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

RUSYA FEDERASYONU BÜYÜKELÇİSİNİN VEDA ZİYARETİ

Rusya Federasyonu’nun Ankara’daki Büyükelçisi Petr Vladimiroviç Stegniy, Türkiye’deki görev süresi bitmiş olması vesilesiyle, veda etmek üzere, 20 Aralık 2006, Çarşamba, saat 16:00’da, Patrik II. Mesrob Hazretleri’ni ziyaret etti.

Patrik Hazretleri saygıdeğer konuğunu makam odasında kabul etti. 45 dakika kadar süren ziyarette, Türkiye-AB ilişkileri, Türkiye-Ermenistan ilişkileri gündeme geldi. Patrik Hazretleri, “Ermenistan ve Diaspora’daki soydaşlarımızın bazen anlayamadığı veya anlamak istemediği gerçek şu ki, bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız ve Türk Müslüman komşularımızla her alanda bir yaşam diyaloğu içersindeyiz. Bizim istediğimiz huzur ve barış ortamının tesis edilmesidir. Her türlü etüd ve ilişki ileriye dönük olmalıdır. Allah bu iki halkı coğrafi anlamda yan yana koymuş olduğuna göre, komşuluk ilişkilerini artırıcı hamleleri bölgedeki tüm ülkeler cesaretle atmalıdır” dedi.

Hemfikir olduğunu söyleyen Büyükelçi Stegniy’in yeni görevi Rusya Federasyonu’nun Tel Aviv (İsrail) Büyükelçiliği olacak. Ayrılmadan önce, Ermeni Patrikliği koleksiyonunu da inceleyen Büyükelçi Stegniy, özellikle Ayvazovsky tablolarına ve padişah fermanlarına hayran kaldı. 

http://www.lraper.org/main.aspx?Action=DisplayNews&NewsCode=N000001740&Lang=TR

Yorumlar kapatıldı.