İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİ KİLİSESİNİN KAPISINA BOYA

 

22 Aralık 2006, Kaynak : Hürriyet

KAYSERİ’de daha önce çanı çalınan, Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’nin, bu kez de çelik kapısına boya döküldü. Boya polis ekipleri tarafından temizlenirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Nazımbey Mahallesi’ndeki kilisenin çelik kapısına dün gece ilerleyen saatlerde, kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce boya döküldü. Mahalle sakinlerinin durumu polise bildirmesi üzerine, kiliseye çok sayıda ekip gönderildi. Ekipler, kilisenin çelik kapısına dökülen krem renkli boyayı temizledi. Ancak, yine de kapıda boya izi kaldı.

Daha önce de çanı hırsızlarca sonra bulunan, birilerinin kapısındaki bayrağın indirildiği konusunda yalan haberler yaydığı için mahalledeki Çingene grupları tarafından gösteri yapılan, kapısının tüfekle kurşunlandığı Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’nin bu kez de kapısının boyanması endişeye neden oldu. Kilise görevlisi, konu ile ilgili konuşmayacağını söyledi. Mahallede oturan kadınlar, kilisenin kapısına boya döküldüğünü, bunun üzerine polislerin geldiğini ancak, kimin ne amaçla yaptığını bilemediklerini belirtti.

Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. 

http://www.lraper.org/main.aspx?Action=DisplayNews&NewsCode=N000001738&Lang=TR

Yorumlar kapatıldı.