İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Bütçe kitapçığında laiklik çiğnendi’

RADİKAL – ANKARA – CHP’li Mustafa Gazalcı, TBMM Genel Kurulu’nda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bütçesi görüşülürken dağıtılan kitapçıkta laikliğin çiğnendiğini belirtti.
Denizli Milletvekili Gazalcı dün yaptığı yazılı açıklamada, önceki gün MEB bütçesi görüşmeleri sırasında ‘2007 Yılı Bütçe Tasarısı’ adlı kitap dağıtıldığını belirterek şu iddiada bulundu: “Kitabın 35. sayfasında açıkça laiklik ve öğretim birliği çiğnenmektedir. Burada, ‘Din, insanın doğru düşünmesine, kendi varlığının farkında olmasına ve en iyi şekilde kendini gerçekleştirmesine katkıda bulunan bireysel ve sosyal bir gerçektir. Eğitimin evrensel nitelik taşıyan amaçlarının gerçekleşmesi için de dinin desteğine ihtiyaç duyulmaktadır. Sağlıklı bir din anlayışı, eğitimin temel amaçları olarak karşımıza çıkan.. hususlarda etkin olmasını sağlamaktadır’ denilerek eğitimle din karıştırılmıştır.”
Bu ifadelerin, Anayasa’ya aykırı olduğunu belirten Gazalcı, savcılarının harekete geçmesini istedi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in yine bütçe görüşmelerinde İngiliz bilim adamı Darwin için hiç gereği yokken
“Türk ırkını aşağılamıştır” dediğini vurgulayan Gazalcı, Evrim Kuramının sahibi Darwin’in bu sözü etmesinin, ortaya koyduğu kurama aykırı olduğunu söyledi. Gazalcı, “Kaldı ki onun uzun araştırmalar sonucunda ortaya koyduğu kuram, bilim adamlarınca kabul görmüş, en azından bugüne değin çürütülememiştir. Ama nedense bilimi öğretmekle sorumlu, en azından doçent sanını taşıyan Çelik, bakanlığı sırasında Evrim Kuramı yerine yaradılış inancını öne çıkarmış, ders kitaplarına onu aldırmıştır” dedi. 
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=208282

Yorumlar kapatıldı.