İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD Ermenilerin kölesi oldu

Amerikan Senatosu, Türkiye düşmanı Ermeni lobisine boyun eğdi. Senato, sözde soykırımı iddialarını reddeden Richard Hoagland’ın Erivan Büyükelçiliği’ne atanmasına onay vermedi.

——————————————————————————–

Amerikan Senatosu, Türkiye düşmanı Ermeni lobisine boyun eğdi. Senato, sözde soykırımı iddialarını reddeden Richard Hoagland’ın Erivan Büyükelçiliği’ne atanmasına onay vermedi.

ABD’de Türkiye’ye karşı düşmanca faaliyetler yürüten Ermeni lobisi, Başkan George Bush’un Erivan Büyükelçiliği’ne aday gösterdiği Richard Hoagland’ın atamasını engellendi. ‘Soykırımı’ yalanlarını reddettiği için Ermeni lobisinin hedefi haline gelen Richard Hoagland, görevine başlaması için gereken Senato onayını alamadı.

Yönetim sıkıntılı
Bu gelişme üzerine Bush’un Erivan’a yeni bir büyükelçi gönderebilmesi, yeni yılda toplanacak olan yeni kongrenin onayına kaldı. Bush yönetimini sıkıntıya sokan gelişmeler dizisi, ABD’nin resmi politikasını ihlal ederek geçen yüzyıldaki Ermeni olaylarını “soykırım” olarak nitelendiren Erivan büyükelçisi Robert Evans’in geçen Mayıs’ta görevden alınmasıyla başladı. Bu adıma büyük tepki gösteren Ermeni lobisi, Bush’un Evans’in yerine Erivan büyükelçiliğine atamak istediği Hoagland’in, Senato Dış İlişkiler Komitesi’ndeki oturum sırasında sözde soykırımı tanımaya yanaşmaması üzerine Hoagland’a karşı kampanya başlattı. Hoagland’in ataması, Senato Dış İlişkiler Komitesi’nde oylanarak kabul edildi. Ancak bunun üzerine Ermeni lobisi üyesi Demokrat senatör Robert Menendez, genel kurulda planlanan oylama öncesinde, Hoagland’i veto ettiğini duyurdu ve büyükelçinin atanması askıya alındı. Bush, yeni dönemde ya Hoagland’i yeniden aday gösterecek ya da yeni bir büyükelçi adayı seçmek zorunda kalacak. Ancak büyükelçi adayı kim olursa olsun, sözde soykırımı tanıdığını duyurmadığı sürece Ermeni lobisinin, bu kişinin atanmasını engellemek için elinden geleni yapmayı sürdüreceğine kesin gözüyle bakılıyor. 

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/newsdetail.asp?NewsID=4680 

Yorumlar kapatıldı.