İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Soykırım konferansı tepki alıyor

İran’da Yahudi soykırımının varlığını sorgulayan konferansa tepkiler sürüyor. Binlerce Yahudinin öldürüldüğü Auschwitz toplama kampından kurtulan Yahudiler öfkelerini New York’ta bir gösteriyle dile getirdi.

NTV
Güncelleme: 14:36 TSİ 14 Aralık 2006 Perşembe
NEW YORK/HELSİNKİ – İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad öncülüğünde İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen soykırım konferansı bitti ama yankıları sürüyor. Dünyanın dört bir yanından konferansa katılmak üzere Tahran’a giden tarihçiler ve uzmanlar iki gün boyunca Yahudilerin II. Dünya Savaşı’nda maruz kaldıkları muamelenin soykırım olup olmadığını tartıştılar.

Soykırımın varlığının sorgulanması, Ahmedinejad’ın da konferansta İsrail devletinin sonunu Sovyetler Birliği’ne benzetip haritadan silineceğini tekrarlaması tepkiyle karşılandı.
Ahmedinejad: Siyonist rejim de çökecek

ABD’nin New York kentinde İran’ın BM büyükelçiliği önünde toplanan ve aralarında binlerce Yahudinin öldürüldüğü Auschwitz kampından kurtulmayı başaranların olduğu bir grup Yahudi protesto gösterisi yaptı.

Kısa bir süre önce ABD’nin BM’deki daimi temsilciliği görevinden ayrılan John Bolton ise bir grup Yahudi tarihçi ve akademisyen ile birlikte soykırımı teşvik ettiği gerekçesiyle Ahmedinejad aleyhinde Lahey’deki Adalet Divanı’na başvurmaya hazırlanıyor.

Soykırım konferansını kınayan Avrupa Birliği Dönem Başkanı Finlandiya da organizasyonu farklı dinler ve kültürler arasındaki diyaloğun geliştirilmesine zarar verici olarak değerlendirdi.

Yorumlar kapatıldı.