İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Soykırım konferansı sona erdi

 
İran öğrenci ajansı İSNA’nın haberine göre, dün başlayan ve bugün devam eden konferansın sonunda, Yahudi soykırımı konusunun daha ayrıntılı şekilde araştırılabilmesi için bir komisyon kuruldu.

NTV
Güncelleme: 10:22 TSİ 13 Aralık 2006 Çarşamba
TAHRAN – İran, Yahudi soykırımının tarihsel gerçekliğini tartışmak amacıyla Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın öncülüğünde uluslararası bir konferansa ev sahipliği yaptı. Konferansa aralarında İngiltere, Almanya ve ABD’nin de bulunduğu 30 ülkeden yaklaşık 60 araştırmacı davet edildi.

Konferansın sonunda, Yahudi soykırımı konusunun daha ayrıntılı şekilde araştırılabilmesi için bir komisyon kuruldu.

Fransa, Bahreyn, Avusturya, Kanada, ABD, Suriye ve İsviçre’den bilimadamlarının yer aldığı komisyonun genel sekreterliğine oybirliğiyle İranlı araştırmacı Muhammed Ali Ramin seçildi.

Muhammed Ali Ramin, genel sekreter seçilmesinin ardından yaptığı konuşmada, komisyon üyelerinin ırkçı ya da özel bir kavme veya herhangi bir guruba karşı olmadığını söyledi.

Komisyonun gerçeği bulmak amacıyla kurulduğunu ifade eden Ramin, yapacakları uzun soluklu çalışmayla Yahudi soykırımı konusundaki gerçeklerin ortaya çıkmasına yardımcı olacaklarını kaydetti.

Ancak İran, bu konferansla yine Batı dünyasının şimşeklerini üzerine çekti. Yahudi soykırımının inkarını suç sayan Almanya Konferansı resmen protesto etti, İsrail ve ABD’den de tepki geldi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, daha önce Yahudi soykırımının bir efsane olduğunu öne sürmüş; İsrail’in haritadan silinmesi gerektiğini savunmuştu.

http://www.ntvmsnbc.com/news/393203.asp

Yorumlar kapatıldı.