İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İran Holokost inkarcılarını bir araya topladı

İran, Yahudi soykırımını inkar eden 67 bilimadamını Tahran’da bir araya getirdi. İsrail’in varlığını reddeden Yahudi din adamlarından Amerikalı Klu Klux Klan’cılara kadar uzanan ilginç bir katılım yelpazesi ortaya çıktı

TAHRAN KONFERANSI
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad’ın “Yahudi soykırımı bir efsanedir” şeklindeki açıklamalarının ardından, İran Dışişleri Bakanlığı tarafından Yahudi soykırımını tartışmak üzere düzenlenen konferans 11 – 12 Aralık’ta başkent Tahran’da yapıldı. “Soykırım’a Evrensel Bakış” başlıklı konferansa, aralarında soykırımı inkar etmenin suç sayıldığı Almanya ve Fransa’nın da bulunduğu 30 ülkeden 67 ‘bilim adamı’ katılıyor. ABD’den gelen Siyonizm Karşıtı Yahudi Birliği üyesi din adamları da (Neturei Karta) katılımcılar arasındaydı.

TEPKİLER
İran’ın reformcu eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, geçen yıl görevi devrettiği Mahmud Ahmedinecad’ı Yahudi soykırımını inkar etmesi nedeniyle eleştirdi ve Holokost’un tarihi bir gerçek olarak kabul edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca Frankfurt ve ABD’de konferansa karşı gösteriler düzenlendi. İran Parlamentosu’nun tek Yahudi milletvekili Maurice Motamed: “Olay, sadece İran Yahudileri’ne bir hakaret olmakla kalmıyor. Aynı zamanda Holokost konusunda son derece duyarlı olan tüm dünya ülkelerini de aşağılıyor”

http://www.salom.com.tr/?PID=2&HID=3776

Yorumlar kapatıldı.