İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İNGİLİZCE MODERN ERMENİ EDEBİYATI DİZİSİ

Bugün Erivan, Alek Manukyan Sk. N.9 Kat. 5 adresinde, İngilizce olarak basılan ve Tiyatro, Nesir ve Şiir 3 ciltten oluşan Modern Ermeni Edebiyatı Dizisi’nin tanıtımı yapılıyor. Ermeni Genel Hayri Birliği AGBU sponsorluğunda basılan dizide, I. cilt Tiyatro (Armenian Drama) başlığını taşınakta olup, Erm. Yazarlar Blğ.(EYB) L. Ananyan tarafından hazırlanmış olup, edötörü Hrant Margaryandır (New York). 319 sayfalık bu ciltte Ağasi Hancıyan, Al. Topçyan, Davit Muradyan, Karine Hodikyan, Berc Zeytuntsyan vd. yer almaktadır.

‘Nesir’ başlığını taşıyan II. cilt Kanadalı tanınmış yazar ve çevirmen Hakob Haçikan (Montreal) editörlüğünde hazırlanmış olup, Vahagn Grigoryan, Alis Hovhannisyan, Ruben Hovsepyan, Zorayr Halapyan, Levon Heçoyan, Hrant Matevosyan, Vahagn Muğnetsyan, Alvart Petrosyan, Hovik Vartumyan, Anahit Topçyan, Rafael Nahapetyan vd. yazarlardan oluşmakta.

Şiir başlığını taşıyan III. cilt, İngilizce yazan en iyi şairlerimizden Dian Ter-Hovhannisyan editörlüğünde, EYB Başk. L. Ananyan tarafından hazırlanmıştır. Bu eserde aralarında Silva Kaputikyan, Levon Ananyan, Violet Grigoryan, Hovik Hoveyan, Hakob Movses, Marine Petrosyan, Hugas Sirunyan, eduard Militonyan, hraçya Tamrazyan gibi isimlerin de olduğu 49 şair yer almaktadır.

Telif hakkı EYB’ye ait olan dizin ‘Amaras’ Yayınevince basılmıştır.

Yorumlar kapatıldı.