İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BİRLEŞİK DEVLETLERDE YENİ BİR ERMENİ LOBİ GRUBU

Bundan böyle ABD-Ermenista Toplumsal Meseleler Komisyonu (US-Armenia Public Affairs Commitee-USAPAC) isimli yeni bir Ermeni lobi grubu Birleşik Devletlerde faaliyet gösterecek. ‘Özgürlük Radyosu’nun verdiği habere göre, aralarında Amerikan Ermeni Kongresi temsilcileri Rose Vartyan ve Jerard Kafesjyan gibi isimlerin de yer aldığı bir grubu Ermeni aktivist tarafından kurulan lobi, Washington’da artması olası Azerbaycan etkisini deengelemeye çalışacak.

Kafesjyan’ın finanse ettiği bu grup, Amerikan Ermeni Kongresi (AEK) veya diğer Ermeni dostu lobi gruplarının faaliyetlerini bütünleyen-tamamlayan bir işlev görecek olup, Rose Vartyan’ın verdiği bilgiye göre Kafesjyan AEK İdare Heyeti üyeliği devam edeceektir. Bu grup diğer lobi gruplarından farklı olarak ABD seçim süreçlerine de katılabilecektir.

Bilindiği gibi son zamanlarda Jerard Kafesjyan’ın katılımıyla varolan kuruluşlar ya biçim değiştirmekte veya yenileri kurulmakta. Kafesjyan’ın medya kuruluşlarıyla da ilgilendiği ve grubuna katbmak istediği de bilinmekte.

Yorumlar kapatıldı.