İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD KONGRE ÜYELERİNDEN KARABAĞ ANAYASASIN İLİŞKİN KUTLAMALAR

Dağlık Karabağ Anayasa referandumu resmi sonuçları açıklandı. Bun agöre genel seçmen kitlesinin 90. 077 kişi olduğu, oy kullanan 78,389 kişiden 77.279 kişinin ‘Evet’ ve 554 kişlinin Anayasa’ya ‘Hayır’ dediği bildiridi.

Anayasa referandumuna ilişkin olarak AB Güney Kafkasya Özel temsilcisi Peter Senperi, şaşkınlığını ifade ederken, aynı tavır ABD Dışileri Bakanlığı temsilcisi Edgar Vaskes tarafından ‘Amerikanın Sesi Radyosu’ aracılığıyla dile getirildi. Vaskes, referandumun Ermenistan ve Azerbaycan arasında Karabağ’ın statüsüne ilişkin müzakereyi bağladığı dolayısıyle, referandum sonuçlarını tanınmadığını belirtti.

ABD devlet başkanı G. Bush, ABD, Rusya, Fransa’nın Ermenistan ve Azerbaycan devlşet başkanlarıyla beraber Karabağ sorunun mümkün olduğunca hızlı ve barışçı yoldan çözümüne devam edileceğini söylerken, Ermenistan ve Azerbaycan’a karşılıklı güvenin tesisi için yolar aramaları çağrısında bulundu.

Bu arada ABD Kongresi Ermeni Meselesi Komisyonu eşbaşkanları Fred Paloun ve Joe Nolenberg , Kongre üyeleri Adam Shif ve George Radanovich, Anayasa2nın kabulü dolayısıyle Karabağlıları kutladılar.

Yorumlar kapatıldı.