İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye-AB ilişkileri beni üzüyor

Tandoğan UYSAL – STOCKHOLM

Nobel Edebiyat Ödülü’nü almak üzere İsveç’in başkenti Stockholm’de bulunan Orhan Pamuk, dün düzenlediği basın toplantısında yoğun bir şekilde siyasi sorulara maruz kaldı.

Sözde Ermeni ve Süryani soykırımına yönelik soruları yanıtlamak istemediğini söyleyen Pamuk, AB ile ilgili bir soruya da “Türkiye-AB ilişkilerinin mevcut seyri beni üzüyor” diye karşılık verdi.

Türkiye’nin AB üyeliğinin her iki tarafın da çıkarına olduğunu söyleyen Pamuk, ancak bugünlerde karamsar olduğunu belirterek, “Türkiye’nin üyeliği AB için iyi birşey. Böylece AB çokkültürlü olacak. Bu Türk demokrasisi için de iyi. Türkiye’nin AB’ye alınması kültürler arası çatışma değil, uyumdur. Ancak son iki yılda coşku azaldı” dedi. Pamuk, Nobel’i kazandığı için sevinçli ve gururlu olduğunu, yaşamını “kültürler arası köprü” görevi görerek değil, bir yazar olarak sürdürmek istediğini söyledi.

Orhan Pamuk, bugün Türkçe yapacağı Nobel konuşmasında ne türlü mesajlar vereceğine ilişkin soruya gülerek, “Bekleyin görün. Şimdilik bu konuda benden laf alamazsınız” diye karşılık verdi. Pamuk, pazar günü düzenlenecek törende bir altın madalya, bir diploma ve 10 milyon İsveç kronundan (1.07 milyon Euro) oluşan ödülünü İsveç Kralı Karl Gustaf’ın elinden alacak. 

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/5568676.asp?m=1&gid=112&srid=3435&oid=2

Yorumlar kapatıldı.